Megszűnt a gyermekneurológiai szakrendelés Jászberényben, a polgármester levelet írt a kórház főigazgatójának

Megosztás

Ahogy ilyenkor lenni szokott, szájról szájra terjedt a hír, hogy nemcsak megszűnik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a gyermekneurológiai szakrendelés, de még ultrahang-vizsgálatot sem végeznek. A Jászság fővárosának kórházában nem példa nélküli az eset, tavaly a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály, valamint a szülészet működött korlátozva. Budai Lóránt polgármester levelet írt a megbízott főigazgatónak.

Nem lehet este és hétvégén szülni a jászberényi kórházban – jelent meg az országos sajtóban 2023 júliusában. Akkor úgy fogalmaztak, a kórházat érintő „személyi változások” az okai annak, hogy a városban, illetve a környéken élők ügyeleti időben Szolnokon, Hatvanban, Kistarcsán, vagy Cegléden kapnak ellátást.

Bár a kormányzat tudomást sem hajlandó venni az egészségügyi szférát érintő rendszerszintű problémákról, de a valóság újra és újra beteszi a lábát, Jászberényben is.

Néhány nappal ezelőtt már megjelent egy Facebook-poszt, miszerint a bejegyzést író tudomására jutott, hogy a kórház nem tart igényt a gyermekneurológiai rendelésre. Emellett kéri a vezetőséget, gondolják újra döntésüket, hiszen sok család nagy segítség volt, hogy nem kellett a fővárosba utazni.

Az esettel kapcsolatban február másodikán, azaz ma megszólalt a polgármester, Budai Lóránt is. „Rengeteg panasz érkezett hozzám ugyanis a napokban a gyermekneurológia és az ultrahang-vizsgálatok leállítását eredményező kórházi intézkedések miatt, melyek előtt értetlenül állnak a betegek és polgármesterként én magam is” – írja.

Úgy fogalmazott, reggel az első dolga volt, hogy levelet küldjön dr. Besenyi Orsolyának, a kórház megbízott főigazgatójának. A Szol24 elsőként számolt be róla január elején, hogy Pintér Sándor belügyminiszter – mások mellett – Dr. Csiki Zoltán főigazgatót is menesztette, helyére pedig a tavalyi időközi választás Fidesz-KDNP által támogatott jelöltje, Besenyi Orsolya került.

Budai annak érdekében írt, hogy a jászberényi lakosokat érintő változások okairól és a lehetséges megoldásról minél előbb személyesen tudjanak egyeztetni. „Főigazgató asszonynak felajánlottam a segítségemet, mivel e két ellátás megszűnése a Jászság teljes lakosságát érinti, így remélem, közös erővel meg tudjuk oldani ezt a nem várt problémát.”

Kép: Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Fb

Kapcsolódó cikkek