A Fidesz súlyos vereséget szenvedett jászberényi polgármesterjelöltje lett a kórház igazgatója

Megosztás

A Szolnoki MÁV Kórház és a jászberényi kórház vezetője is a menesztettek listáján – írtuk december közepén, amikor Pintér Sándor belügyminiszter számos kórházigazgatót menesztett hónap végi határidővel. Jászberényben máris megtalálták a 2021-ben másodjára kinevezett Dr. Csiki Zoltán utódját, aki a tavaly januári időközi választáson Fidesz-független színekben polgármesterjelöltként induló Dr. Besenyi Orsolya lett.

Valakit a korára hivatkozva, valakit indoklás nélkül távolítottak el pozíciójából kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt. Szolnok megyében kettő érintettről tudunk, a megyeszékhelyen Rudner Ervin távozott, Jászberényben pedig az egykor helyettes államtitkárként dolgozó, természetesen a kormánypárthoz sok szálon kötődő Csiki Zoltán.

Ahogy az erről beszámoló cikkünkben írtuk, ő volt az, aki kilenc évvel ezelőtt kirúgta a jelenlegi jászberényi polgármestert, Budai Lórántot a kórházi állásából, mire a bíróság első- és másodfokú ítéletében egyaránt kimondta, hogy a politikai hovatartozása miatt, jogellenesen távolították el az intézményből.

Pontos okokat és indokot a mostani kirúgásával kapcsolatban nem tudunk, annyi biztos, hogy január elsejével új megbízott főigazgatója van a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak, aki nem más, mint a 2023 elején megtartott időközi választás Fideszes polgármesterjelöltje, Besenyi Orsolya.

Besenyi 1998-tól a kórház szakorvosjelöltje, majd szakorvosa, 2006 és 2007 között a fül-orr-gégészeti osztály megbízott osztályvezetője. 2021-ben lett orvosigazgató, majd néhány napja az intézmény első embere.

Az országgyűlési képviselővel, Pócs Jánossal kitűnő kapcsolatot ápol, bár ez inkább a hátrányára vált a kampányban, de a közösségi médiás propagandaoldalakra költött több százezer forint sem segíthetett túl sokat. A Besenyi által vezetett helyi kormánypárti közösség akkorát zakózott, hogy az országgyűlési képviselő „a választók akaratát figyelembe véve” pár nappal később kezdeményezte a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatását és újjászervezését.

Dr. Besenyi Orsolya és Pócs János

Majdnem hatvan százalékos részvétel mellett az alábbi eredmény született: Budai Lóránt (Közösen Jászberényért): 8267 (67,24%) – Besenyi Orsolya (a Fidesz–KDNP által támogatott független): 3671 (29,86%) – Nagy Tímea (független): 185 (1,5%) – László Péter (Mi Hazánk): 172 (1,4%)

A szolnoki kórház új igazgatójának kilétéről egyelőre nincsenek információk.

Képek: Havran Zoltán, Pócs János Facebook oldala, Dr. Besenyi Orsolya Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek