A sajnálaton túl nem futotta többre Szalay Ferencnek, mert menesztették igazgatói állásából az egyik legjobb szolnoki orvost

Megosztás

Szalay Ferenc szolnoki polgármester Facebook-bejegyzésben kommentálta, hogy zokszó nélkül menesztették igazgatói állásából az egyik legjobb szolnoki gyógyítót. Szakmai kiválóság munkáját köszönték meg így, ami sajnos nem szokatlan a NER világában.

Január egytől már nem igazgatja a Szolnoki MÁV Kórházat az egyik legjobb szolnoki orvos, akit emberileg is nagyra becsül a szolnoki nagyközönség. Dr. Rudner Ervinről van szó, akit egy 75 éves belügyminiszter túl idősnek tartott ahhoz, hogy továbbra is igazgassa a szolnoki kórházat. Így aztán leváltották, nem lehet már intézményvezető.

Ezen a döntésen nagyon sokan nemhogy meglepődtek, de egyenesen megdöbbentek. Tette ezt Szalay Ferenc is, aki a döbbenethez képest elég lájtosan, azaz nagyon visszafogottan, de beolvasott Pintér Sándornak.

Mint azt a szolnoki polgármester megírta:

“A Belügyminisztérium döntése nyomán a 65. életévüket betöltött kórházigazgatóknak – így dr. Rudner Ervinnek is – december 31-ével át kell engedniük intézményeik vezetését.Sajnálom, mert egy olyan, a szakmájáért élő, a betegeihez és munkatársaihoz egyaránt maximális odaadással viszonyuló orvosnak kell elköszönnie, akivel együtt mentettük meg 2006-ban a megszűnés szélére sodort MÁV Kórházat. Egy olyan szaktekintélynek, akinek az irányítása alatt a rendelőintézet nemhogy életképes, de országosan is elismert ortopédiai, reumatológiai, mozgásszervi rehabilitációs központ lett. Egy olyan példaképnek, akiről a szakma és a lakosság is kizárólag megbecsüléssel beszélt.”

Ennyire futotta tehát Szalay Ferenctől, aki nem tiltakozott a kiváló szakember érdekében, csak annyit tett, hogy finoman rátolta a felelősséget a Belügyminisztériumra, lényegében tehát a belügyminiszterre, Pintér Sándorra.

Aki természetesen ugyanolyan végrehajtó, marionettbábu a NER-ben, mint bárki más, aki felelős tisztséget tölt be. Vagyis ez a döntés sem születhetett meg valószínűleg nagyon magas szintű rábólintás nélkül.

Ám nem hagyták szó nélkül Szalay posztját a hozzászólók. Nagyon sokan fejezték ki elégedetlenségüket és álltak ki – Szalay helyett is – a kiváló szakember mellett.

Az egyik legmeglepőbbnek mondható kommentelő B. Klára volt, aki nem más, mint a városban nagyhatalmúnak mondott, a NER egyik helyi háttéremberének, V. Miklósnak, a Fidesz képviselői iroda vezetőjének volt felesége (lányuknak a férje egyébként a színházigazgató), aki ezt kommentelte:

“Pintér Sándor 75 éves. No comment…”

Mellesleg teljesen jól rávilágított a menesztés visszásságára.

Valaki más ezt írta:

“Mintha dúskálnánk az orvosokban!! Így is siralmas egyes esetekben az ellátás!! Aki még bírná és csinálná is a gyógyítást, miért kell mennie??!!! Ez nem hiba,ez bűn!!”

Más is megerősítette ezt a vonalat:

“Ez felháborító, ilyen esetekben miért számít a korhatár. Óriási orvoshiánnyal küzdünk és a jókat elküldik. Döbbenet!”

Egy újabb hozzászóló így fogalmazott:

“Ekkora őrültség! Pintér úr nem töltötte be még a 65 évet? Ő nem hiányozna a jelenlegi helyéről, ha elküldenék! Míg a Főorvos úr igen! Már tényleg fenekestül van felforgatva az egészségügy. Mi a cél? Magánkórház?! Ahhoz nem ennyi fizetés és nyugdíj kellene! Polgármester úr, nem tud tenni semmit e döntés ellen itt helyben? Döbbenetes!!! “

Valaki 10/10-es hozzászólást írt:

“Ez alapján miniszterelnök úr ideje is lejár lassan”

Egy hozzászóló ezt üzente Szalaynak:

“A mélyen tisztelt pártotok műve! Ugyanis a pártpolitika minden esetben felülmúlja a szakmaiságot. Félreállítottatok egy rendkívüli egészségügyi szakembert, egy nemzetközileg is elismert ortopéd sebészt, és egyben egy nagyon jó vezetőt és egyben nagyszerű embert. Végtelen harag lakozik bennem!”

Valaki tehát feltette a kérdést: polgármester úr, nem tud tenni semmit e döntés ellen itt helyben?

Úgy tűnik, Szolnok és környéke teljhatalmú ura – aki szintén jóval 65 felett van már – is kevés ennek megválaszolásához – a sajnálkozáson túl. 

A témával egyébként foglalkozott Györfi Mihály alpolgármester is. Az MSZP és a DK közös szolnoki polgármesterjelöltje bűnnek nevezte dr. Rudner leváltását azon a fórumon, amit Dobrev Klárával és más politikusokkal együtt tartottak a minap Szolnokon, és aminek a témája éppen az egészségügy volt.

Az egyik legmeglepőbb kommentelő, akinek hozzászólásával 71-en értettek egyet

Nyitókép: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek