Botrányos történet a jászberényi kórház gyermekosztályáról – frissítve

Megosztás

A 10 hónapos kisfiúnak nem kevés kálváriát kellett átélnie a jászberényi Szent Erzsébet kórház gyermekosztályán. Az édesanya elmondása alapján az orvosok és a nővérek hozzáállása és hangneme kritikán aluli volt, ráadásul olyan hibát vétettek, ami elképesztő, a fővárosban tudták csak helyrehozni. Az édesanya hamarosan feljelenti az intézményt.

Az egyik jászberényi közösségi médiás csoportban osztotta meg döbbenetes történetét Orgon A., hogy mit tapasztalt a helyi kórházban és hogyan veszélyeztették kisfia 10 hónapos egészségét, ami miatt már feljelentést is készül tenni az intézmény ellen.

A hölgy bejegyzése (aminek eredetijét IDE KATTINTVA ÉRHETI EL) futótűzként terjed az interneten, rengetegen megosztották már és jó eséllyel több ezren olvasták is. A szöveget változtatás nélkül közöljük.”Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani a tapasztalatainkat/rossz élményeinket a jászberényi szent Erzsébet kórház gyerekosztályáról. 03.25-én 10 hónapos ikerfiaim egyik tagjával reggel érkeztünk a kórházba, mivel hasmenése volt egész éjszaka, így a kiszáradás veszélye miatt gondoltam, szüksége lehet egy infúzióra.

Aznap az osztályvezető főorvos rendelt (doktornő), akinek elmondtam hogy miért jöttünk, a lehető leglekezelőbben megkérdezte h “miért ide jöttek, miért nem a háziorvoshoz? Na mindegy, ha már itt vannak megvizsgáljuk, mert különben még feljelentenek.”

Természetesen a vizsgálat után kiderült hogy jól tettük hogy azonnal a kórházba mentünk, mivel a fiamnak azonnal infúzióra volt szüksége. 2 infúziót kapott, ami után a hasmenés enyhült.

Innentől kezdve mindennap más orvos volt, és mindegyik más véleménnyel volt, hogy mit vegyünk, mit ne vegyünk. Természetesen saját költségünkre, attól függetlenül, hogy a kórházi lét alatt minden gyógyszert a kórháznak kell biztosítania. Ezek az orvosok sem bántak velünk másképp, mint a főorvos, lekezelően és undorító módon beszélnek az emberrel.

A vérvételek eredményét hiába kértem, nem láthattam. A nővérkék hozzáállása szintén kritikán aluli,bármit szeretnél, vagy kérdésed van megy a szájhúzás. Eltelt 3 nap így, hogy úgy bántak velünk mint a kutyákkal. De természetesen a fiam gyógyulása érdekében visszafogtam magam.

4.nap belázasodott a fiam. 40.1 fokos láza volt, jeleztem, de természetesen ez sem tetszett sem az éppen ügyeletes főorvosnőnek, sem az akkor ott levő nővérkének. Mielőtt bejött volna ránézni a fiamra, vagy lázcsillapítót hozott volna, levizitelte az egész osztályt, úgy hogy a 10 hónapos gyerekem 40 fokos lázzal szenvedett!!

Miután levizitelt, kicsapta az ajtót azzal a mondattal hogy na akkor lássuk! Megmérte a lázát,és azt kérte a 10 hónapos fiamtól, hogy ne sírjon, mert nem hallja tőle a lázmérőt, amikor csipog.

2 nap telt el úgy, hogy lázcsillapítón kívül semmit nem tettek a láz ellen, sem vérvétel sem uh…semmi. A lázcsillapítóért könyörögni kellett! A 3.nap, amikor még mindig tartott a lázas állapot, bejött az éppen ügyeletes dr.nő, aki szintén lekezelő volt és emberszámba nem vett minket, megvizsgálta a fiamat egy egyszerű sztetoszkóppal, amíg én nyugtattam a fiamat, a doktornő fogta és idegesen levette a kezemet a fiam arcáról, hogy nem kell nyugtatni!!

Nem tudom hogy ez mennyire törvényszerű hogy az orvos hozzá nyúl a szülőhöz!?? Ennél a pontnál be is sokalltam és jeleztem, hogy saját felelősségre távozunk. Továbbmentünk a Heim Pálba ahol kb. 3 óra alatt kiderült, hogy a jászberényi szent Erzsébet gyermek osztályán behelyezett branül által okozott gyulladás okozta a lázas állapotot. Mivelhogy 6 napig volt a kezében, ellenőrizetlenül, átmosatlanul!!

A Madarász utcai részlegen feküdtünk bent 3 napot, ahol antibiotikumos kezelést kapott,és hemokultúrára küldték a vért, hogy nem történt-e vérfertőzés. Nagyon hálásak vagyunk a Madarász utcai gyermekkórháznak, hogy óriási odafigyeléssel, alapos kivizsgálásokkal helyrehozták a jászberényi szent Erzsébet kórház felelőtlenségéből származó gyulladást!

A jászberényi kórházat pedig messziről kerülje el mindenki, mert emberszámba senkit nem vesznek, lekezelőek, felkészületlenek, gyógyszerekkel nem tudnak szolgálni. Ráadásként olyan orvosi hibákat követnek el, amik akár életekbe is kerülhetnek!

Csatolom a képet hogy nézett ki a fiam keze 6 napon keresztül, amibe a branül volt be helyezve” – zárta írását Andzsi.

Melinda rákérdezett, hogy nem akarja-e feljelenteni az ügy résztvevőit, amire annyit válaszolt az édesanya, hogy már folyamatban van.

Kérdéseinkkel megkerestük a Szent Erzsébet kórházat is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek