Elhunyt Dr. Lőrincz Ambrus szolnoki kardiológus

Megosztás

Sok páciense és tisztelője, köztük Szalay Ferenc polgármester is fájó szívvel búcsúzik a város egyik megbecsült és elismert orvosától, Dr. Lőrincz Ambrustól.

Dr. Lőrincz Ambrusa Hetényi Géza Kórház egykori kardiológusa és részlegvezető főorvosa emellett tüdőgyógyászként és háziorvosként tevékenykedett, munkájának elismerését kifejezve megyei egészségügyi díjban részesült. Több évtizeden keresztül dolgozott Szolnok város és Jász-Nagykun-Szolnok egészségügyi ellátásában.

Alapítója volt a Szív- és Érrendszeri Betegek Rehabilitációs Egyesületének, illetve hosszú éveken át tartott előadásokat a háziorvosok országos továbbképző tanfolyamain és mentorként is közreműködött a Szegedi Orvostudományi Egyetem orvosképzésében.

Szakmai munkája mellett a közéleti tevékenység sem állt messze Lőrincz Ambrustól, a rendszerváltástól 1998-ig Szolnok önkormányzat egészségügyi bizottságának tagja volt, majd ’98 és 2002 között a megyei önkormányzat egészségügyi és sportbizottságának elnökeként tevékenykedett.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a közösségi oldalán nyilvánította ki részvétét.

„Dr. Lőrincz Ambrus a város egyik legigazabb, legtiszteletreméltóbb háziorvosa és kardiológusa volt emberöltőkön keresztül, olyasvalaki, akitől emberileg és szakmailag is csak tanulni lehetett. Akit az orvostársadalom és betegei egyaránt rajongásig szerettek, aki mindent a hivatásának rendelt alá” – írta róla, hozzátéve, biztos abban, hogy jó helyet őriznek neki fent a többiek.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek