Egy 10 kilométeres fuvarért negyedmilliót kért, végül vitte az utas autóját is

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt indítványozta annak a 34 éves jászkiséri férfinek a letartóztatását, aki egy jászapáti férfit Jászkisérről 250 ezer forintért akart hazavinni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi május 6-án, 19 óra körül, Jászkiséren felvett az autójába egy jászapáti lakhelyű férfit, hogy őt – a sofőr társaságában utazó másik három fővel együtt – hazavigye. Amikor Jászapátira értek, akkor a férfi a fuvarért cserébe 250.000 forintot követelt, mire a másik férfi Jászapátin átadott a gyanúsított részére 15.000 forintot, fuvardíj fejében.

A férfi azonban ezzel nem elégedett meg és több alkalommal veréssel, illetve azzal fenyegette meg, hogy levágja a fejét, miközben már Jászapátin belül a lakására szállította. Ott a megfenyegetett férfi felajánlott még 200 liter használt motorolajat is a fuvarért cserébe, amit a gyanúsított elfogadott, de továbbra is követelte a 250.000 forintot.

A fenyegetések hatására a másik férfi átadta a saját gépkocsiját, amelyre a gyanúsított még egy adásvételi szerződést is kitöltetett vele. A gépkocsin kívül a férfi egy motoros lapvibrátor motort, valamint a gépjárműben tárolt ütvefúrót és csavarokat is elvett, és a gépkocsival a helyszínről elhajtott, így mintegy 1.305.000 forint kárt okozva a megzsarolt férfinek.

A 34 éves gyanúsított több alkalommal volt már vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve, e cselekményét többszörös visszaesőként követte el úgy, hogy jelenleg más büntetőeljárás is folyik vele szemben.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy a többszörösen büntetett férfi esetében a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel, fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint arra is, hogy a bizonyítási eljárást is veszélyeztetné a férfi szabadlábon hagyása.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és május 11-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A gyanúsított fellebbezett a döntés ellen, a védője nem volt jelen az ülésen, így a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Képünk illusztárció

Kapcsolódó cikkek