Új fák ültetésével büszkélkedik a város, közben egy utcában egy “bokorban” 11 fa száradt ki

Megosztás

Igazán dicséretes, ha fákat ültetnek településeken, többek között Szolnokon is. Ehhez önkéntes felajánlók is hozzájárulnak. Cégek révén a napokban is több fát ültethettek el. Csakhogy máshol meg száradnak ki a fák.

Faültetéssel ünnepelték a madarak és fák napját Szolnokon. Öszesen 10 fát helyeztek ki a városban. A fákat két cég ajánlotta fel és a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. segítségével ültették el két városrészben, számolt be az örvendetes eseményről a Szolnok Tv.

Az anyagban Lits László, városüzemeltetési igazgató örömmel nyilatkozta, hogy az elmúlt években nagyon jó kapcsolat alakult ki civilekkel és vállalkozásokkal. A példa ragadós, ennek révén egyre többen csatlakoznak a város zöld szemléletéhez.

Mindez nagyon pozitívan értékelendő. Ugyanakkor csak remélni lehet, hogy ezek a fák nem jutnak például Hunyadi utcai társaik sorsára.

Ott ugyanis – egyébként pont nem messze a városüzemeltetési és -fejlesztési alpolgármester lakóhelyétől – az út közepén húzódó zöld sávban több zöldellő fa között egészen bizarr, sivatagi látványt nyújt 11 kiszáradt fa. Pedig szép szál termetűek, törzsük is elég vastag, ám minden bizonnyal ez sem volt elég ahhoz, hogy túléljenek és kizöldüljenek.

Talán valamit kezdeni kellene velük, mert az utcaképbe és főleg a város oly erősen hangoztatott zöld szemléletébe nemigen férnek bele.

Két “csoportban” találhatók a kiszáradt fák: egy kettes (képünkön) és egy kilences csoportban
Ez a fa még úgy, ahogy kihajtott, de 11 fán még ennyi, pontosabban semmi zöld sem látható

Nyitóképünkön: egyáltalán nem szép látványt nyújtanak a kiszáradt fák

Kapcsolódó cikkek