Ha van rajta rendszám, akkor is elvihetik közterületről a régóta ott álló autót

Megosztás

Eddig 178, rendszámmal rendelkező jármű tulajdonosának küldött ki a szolnoki közterület-felügyelet felszólítást, hogy szállíttassa el régóta egy helyben parkoló járművét közterületről. Ezt Szabó Zoltán közterület-felügyeleti vezető mondta el a Szolnok Tv-nek.

A 178 kocsiból 15-öt már el is vittek az NHSZ telephelyére, ott várják további sorsukat. Több mint 120 jármű esetében pedig intézkedtek a lakosok.

Az autókat a felszólítástól számított 30 napos határidőt követően vihetik el.

A tévében elhangzott, a járművek nagyrészt azért parkolnak évek óta rendszámmal a közterületen, mert tulajdonosaiknak nincs módjukban az esetleges javításukat megfizetni. 

A beszállított járművek úgy szerezhetők vissza, ha  megfizetik a szállítás és a tárolás költségeit, ami még jobban megnehezíti az esetlegesen pénztelen tulajdonosok dolgát.

A közterületen régóta parkoló és veszteglő gépkocsik elszállíttatásának lehetőségét egy, a közgyűlésben benyújtott módosító indítvány tette lehetővé. Ennek következtében immár a rendszámmal ellátott autókat is elvihetik a közterületekről.

A nyitóképen látható autó szemmel láthatóan elég régóta parkolhat már ugyanazon a – nem mellesleg fizetős – helyen a Tófenék utcában. Mondjuk vélhetően teheti is, hiszen mozgássérült igazolvány látható a szélvédő mögött. Pedig az intézkedés pont azt a célt szolgálja, hogy parkolóhelyek szabaduljanak fel újabb és újabb autóknak.

Kapcsolódó cikkek