Valaki mérgezheti a hatalmas platánfát Szolnok központjában

Megosztás

Mérgezés nyomai fedezhetők fel egy gyönyörű platánfán Szolnok belvárosában. A fa szemmel láthatóan nem valami jó állapotban van, a törzse körül a talajon minden kipusztult, fehér a föld is valami szertől. A környékbeliek azt gyanítják, valaki szándékosan gyomirtózza a fát.

Furcsa felíratú papír jelent meg egy csavarra rögzítve Szolnokon a Tófenék utcában. A garázsor végén tornyosluló fa törzsére valaki kiírta, hogy tudják, mit csinál az illető, és tettét jó lenne, ha befejezné, mert a videófelvételeket elküldik az illetékesnek.

„Szia! Tudjuk, hogy mit csinálsz a fával. Vagy befejezed most, vagy a rólad készült videófelvételeket továbbítjuk az illetékesnek!”

Az a hír járja, hogy valaki szándékosan gyomirtózza a fát. Hogy miért, nem tudni. A garázstulajdonosokkal beszélgetve ők kifejezetten szeretik, ha ott van a fa, mert árnyékot ad a nagy hőségben.

A környéken amúgy sem jó a helyzet, a közelmúltban egy hatalmas fát már kivágtak, pedig törzse teljesen egészségesnek tűnik.

A mérgezésnek állítólag szemtanúja is van. Állítólag egy férfi az egyik éjszaka fúrt három lyukat a fa törzsébe, majd abba éjjelenként rendszeresen öntöget valamit. Állítólag gyomirtót.

A városi főkertész, Boros Zoltán természetkárosítás miatt feljelentést tette az ügyben.

A hatalmas fa hűs árnyat ad a nagy hőségben
A fa környezet egyáltalán nem szívderítő

Kapcsolódó cikkek