Az LMP bemutatta szolnoki polgármesterjelöltjét

Megosztás

A 2024-es önkormányzati választásokon Tóth Áron az LMP polgármesterjelöltje Szolnokon, derült ki a párt szerdai sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter, az LMP társelnöke jelentette be Szolnokon – elsőként a pártok közül – hogy Tóth Áront, az LMP megyei elnökét indítja a jövő évi helyhatósági választáson.
A eseményt az tette még különlegesebbé, hogy a szolnoki közéletben sokan az MSZP megyei elnökének bejelentését várták. Az utóbbi időben nagyon látványosan megnyilvánuló, folyamatosan lakossági fórumokat szervező Györfi Mihályt azonban megelőzte az LMP, és lehet, a Momentum is meg fogja, hiszen információink szerint hamarosan ők is megnevezik, kit indítanak polgármesterjelöltként Szolnokon.

Az LMP bejelentése azért is érdekes, mert az ellenzéki pártok ezek szerint nagy valószínűséggel külön-külön indítanak jelöltet, ami a szolnoki ellenzéknek nemigen jön jól, tekintettel arra, hogy már így is eléggé szétforgácsolt; egységről jelenleg nem is nagyon lehet beszélni.

A 68 éves Szalay Ferenc immár az ötödik ciklusát tölti városvezetőként. A közelmúltban bejelentette, hogy idén már nem indul a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöki posztjáért, de arról egyelőre nincs hír, hogy polgármesterként van-e még benne lendület.

Kapcsolódó cikkek