És feltárult a graffitivel kipingált kopasz házfal: kivágtak egy fát a belvárosban

Megosztás

Szombaton láncfűrész zaja zengte be a szolnoki Tófenék utca környékét. Nekiálltak ugyanis egy fát kivágni a bútorbolt háta mögött.

Mint a helyszínen megtudtuk, természetesen volt engedély rá, azt a városi főkertész adta meg.

Ugyanakkor már nem az első jókora fa ez, amit kivágtak a belváros ezen részén. Korábbi fotókon jól látható, hogy a most kivágott fa közelében 2012-ben még állt egy kisebb facsoport, amit pótoltak ugyan egy fácskával, de mire az megnő ugyanakkorára, mint az elődei voltak, bizony pár évtizednek el kell telnie. A közelmúltban ugyan még egy fával nőtt az itteni állomány, a Tisza Horgászegyesület irodája elé is tettek egy fát, aminek átmérője egyelőre jó, ha van 10 centiméter.

Remélni lehet, hogy a városi főkertész szakmailag abszolút helyes, megalapozott döntéseket hoz, amit miért is kellene megkérdőjelezni, mindazonáltal a gyakorta elvégzett gallyazásoknak nem biztos, hogy “örülnek” a fák, hiszen a növény nem véletlenül hozza az oldalsó ágakat, amivel a törzset védi a kiszáradástól.

Amik ebben a verőfényes, aszályos időszakban jó, ha vannak.

A közelmúltban a Kassai út környékén vágtak ki két megtermett fát, a lakók nem kis megdöbbenésére, illetve sivatagi képpé varázsolták a Tószegi út egy részét is tavaly a kerékpárút építése miatt.

Ezeket a fákat azonban pótolják, azt ígérték.

Ez a fa lett a múlté. Google-fotó a közelmúltból.
Már ez a növény sincs meg, helyén szép betonplacc van. 2012-es Google-fotó.
Ezt a “fabokrot” pótolták egy kis fácskával. 2012-es Google-fotó.

Kapcsolódó cikkek