Madármegfigyelés Szolnokon és Kunszentmártonban

Megosztás

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban (EuroBirdwatch). Az idei rendezvényre október 1-2-án kerül sor, a program idén ünnepli 30. évfordulóját. A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólítanak meg és csábítanak ki a szabadba.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt. Tavaly 35 ország 1865 helyszínén körülbelül 7,3 millió madarat figyelt meg a mintegy 28 ezer résztvevő. 

Megyénkben két helyszínen is csatlakozhat a programhoz. Szolnokon, szombat reggel a volt Cukorgyár ülepítő tavainak környékén, Kunszentmártonban pedig a Vekeri halastavaknál lesz a madárbarát találkozó.

Kapcsolódó cikkek