Több ezer résztevőre számítanak a 31. COOP Májusfa Futáson Szolnokon

Megosztás

Brutális szám: nagyjából hatezer résztvevőre számítanak a szervezők a 31. COOP Májusfa Futáson, amely jövő héten kedden kerül megrendezésre a megyeszékhelyen. A rendezvény iránt nem érdeklődő helyi lakosoknak is érdemes figyelemmel követni a friss híreket, hiszen az esemény lezárásokkal és forgalomkorlátozással jár.

“A rendezvényen mintegy 6500 szolnoki illetve a térségből érkező ember fog futni” – mondta az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, aki hozzátette, a város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport.

Külön kiemelte, hogy a Kossuth térről induló Májusfa Futás – melynek a COOP Szolnok Zrt. tizedik alkalommal névadó támogatója – a város legnagyobb szabadidős rendezvénye, amelyen a szolnoki és a térségben élő általános és középiskolás diákok mellett a felnőtt lakosság is részt vesz, egyúttal közösséget összekovácsoló ereje van.

A kisebbek, az általános iskola alsós tanulói 1500 métert, az idősebbek mintegy 2500 méteres távot tesznek majd meg gyönyörű helyszíneken, köztük a Tisza partján. Elsőként az idősebb korosztály áll rajthoz, utána a fiatalabbak.

Mintegy négyezer általános iskolás, ezer középiskolás diák jelezte részvételét a programra, és az előző évek tapasztalatai alapján több mint ezer felnőtt, szenior korosztályú ember nevez majd a helyszínen és a “nordic walkingosok is bejelentkeztek”. A sajtótájékoztatón Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója is felszólalt, aki szerint a gyerekeket sportra, egészséges életmódra kell nevelni. Minden tizedik lakos ott lesz a rendezvényen, ebből mintegy 6500-an fognak futni – mondta.

FONTOS: április 23-án a Kossuth tér lezárásra kerül 10:00 és 17:30 között, valamint a futás útvonalán szakaszos forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tisza part – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 12.00 és 14.30 óra között,

Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 14.30 és 16.00 óra között

MTI-információ

Képek: Szolnoki Sportcentrum – Rendezvények Fb

Kapcsolódó cikkek