Egyetlen WC jutott a jászberényi kórház szakrendelésén az órákon át ott várakozó nagyjából 80 emberre

Megosztás

Elméletileg több is lenne az emeleten, gyakorlatilag azonban az összes többi zárva volt. Az pedig, hogy sem WC-papír, sem annak tartója nem is volt a mellékhelyiségben, szintén komoly problémát jelez az újonnan átadott osztályokkal kapcsolatosan.

Azt eddig is tudtuk, hogy a magyarországi közegészségügy teljes rendszere recseg-ropog, részben már össze is omlott – gondoljunk csak a rengeteg kórházi osztály bezárására az elmúlt években, többek között Szolnokon.

Legújabb tapasztalatát pedig Urbán László osztotta meg velünk a közösségi médiában. “Ma, november 21 – én délután, az újonnan átadott jászberényi kórház egyik szakrendelésén jártam, a régi gyerekkórház. Az, hogy az összes rendelő előtt emberek sokasága várakozott, az (már) nem hír, de hogy kb. 80 emberre egyetlen egy WC jutott, az azért már furcsa ! Ja és hát még a toalettpapír-tartót is kispórolták, az már egy kicsit furcsa. Utánam egy hölgy következett…” – írta László.

Nem is volt hiány felháborodott hozzászólásokban. “Elnézést a wc -re mennek, nem a rendelésre??” “Ugye ezt nem komolyan gondoltad?” “Ha 3 óra várakozás után neked nem kell elmenni a WC re… na azután írjál valami értelmeset (főleg, ha nem berényi vagy).” “Főleg, hogy 5 -7 órákat ott kell ülni, mire sorra kerülsz.”

“Én is tegnap voltam ott és a női wc be volt zárva. A férfiba tudtam elmenni.” “Ha elmegyünk szakrendelésre, pl. nekem nemrég 4,5 óra alatt végeztem… igen a wc re is mentem.” “Az még hagyján, de legalább a laboratóriumi WC – ben lenne folyékony szappan és kéztörlő!? Igen kellemetlen, akinek vizeletet kell leadni és nem tudod a kezed normálisan megmosni, csak sima vízzel!”

Nekünk mik a tapasztalataink?

Kapcsolódó cikkek