Még a karácsonyfa-állításból is politikát csinálnak Szolnokon

Szalay Ferenc a napokban osztotta meg közösségi oldalán, hogy gyönyörű ezüstfenyő pompázik a Kossuth téren, azaz megvan a város karácsonyfája. Úgy tűnik, az adventi hangulat és az ünnepek közeledte nem tántorítja el a szolnoki politikát, főleg a kormánypárti városvezetést, hogy pitiáner módon söpörjön le ellenzéki javaslatokat – legalábbis erről szól a polgármester bejegyzésére rákontrázó önkormányzati képviselő, Borda Zoltán írása.

Tovább olvasom

Október végéig maradnak az áldatlan állapotok a Széchenyi-lakótelepen Szolnokon

Szolnok legnépesebb városrészének kálváriája közel sem újkeletű. Már tavaly beszámoltunk a lakótelep hányatott sorsáról, több napon keresztül nem volt fűtés és meleg víz. Idén szeptember közepén hasonló problémával szembesültek a lakók, most az MVM arról tájékoztatta őket, hogy a helyreállítási munkák, vagyis a munkagödör betemetése és a sétány helyreállítása október végéig elhúzódik.

Tovább olvasom

Hitelt vesz fel Szolnok, hogy kifizesse a tartozását a Volánbusznak, módosul több viteldíj és a menetrend is novembertől

Politikai csatáktól sem mentes vitát követően a szolnoki közgyűlés csütöröki ülésén elfogadta a képviselők többsége, hogy kifizetnek a Volánbusznak több mint 3,1 milliárd forint tartozást. A tartozás 2017-től halmozódott.

Tovább olvasom

A szolnoki közgyűlés Fidesz-frakciója nagy harc után ismét a béke pártjára állt

Jókora szópárbajt váltott ki egy sürgősségi önálló indítvány beadása a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. Ebben Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője azzal hozakodott elő, hogy csatlakozzanak ahhoz a békepárti határozathoz, amit az országgyűlés már elfogadott az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójához kapcsolódva.

Tovább olvasom

Megnéztük a szolnoki ligeti strandot: ez lenne 83 százalékban kész?

Bennfentes információk szerint állítólag elmérték egy újonnan épült medence oldalfalát a több éve készülő szolnoki tiszaligeti strandfürdőben, ezért azt vissza kellett 40 centiméterrel bontani. Az állítás helyességéről meggyőződni nem tudtunk, de az a kerítésen kívülről látszik, hogy bőven van még munka a területen. Fejér Andor alpolgármester azt mondta februárban, hogy a készültségi fok 83 százalékos. Hát, lehet az 81 is…

Tovább olvasom

A parkolóhelyek hiánya a Széchenyi lakótelepen is óriási gond – fórumot tartott az ellenzék

Parkolóhiány, panelprogramhiány, kamerahiány, utak, járdák állapota. Általában ezek jöttek elő a legutóbbi ellenzéki lakossági fórumon, amit pénteken este tartottak a szolnoki Széchenyi lakótelepi Zöld házban.

Tovább olvasom

Megelégelte a fideszes polgármester folytonos kirohanásait

A napirendi ponton túlmutató nagyon komoly csörte alakult ki a Szolnoki Sportcentrum újabb plusz forrásának megvitatása kapcsán. A sportcentrum ugyanis a nemrég elfogadott 673 millió forint helyett máris 812 millió forintot kért erre az évre. A vita végeztével Szalay Ferenc fideszes polgármester brüsszelezésbe, baloldalizásba forduló kirohanása miatt Füle István  indítványt tett. Azt kérte, vizsgálják meg, az szmsz lehetőséget ad-e arra, hogy a polgármester a napirendi pontok lezárásakor rendszeres kirohanásokat tehessen az ellenzék ellen, és lényegében nem a napirendi ponthoz kapcsolódóan brüsszelezve gyalázza a baloldalt, úgy, hogy nekik nincs lehetőségük reagálni.

Tovább olvasom

Panaszok sorát hallhatta volna a polgármester, ha ott lett volna a fórumon

Panaszáradattal találkoztak eddig minden lakossági fórumon a szolnoki ellenzéki képviselők, nem volt ez másként a legutóbbin sem. Ezt a Kodály iskolában tartották csütörtökön este. Annyian mentek el rá, hogy alig fértek be egy osztályterembe. Sokan hosszú panaszlistával érkeztek.

Tovább olvasom

Bejárták a tiszaligeti strandot, látható, hogy van még bőven munka

Majd két évvel az eredeti kérés után ma az önkormányzati képviselőknek lehetőségük nyílt megnézni a szolnoki Tiszaligeti Strand fejlesztésének helyzetét. Talán nem véletlen, hogy nem kapkodták el a bejárás lehetőségét, közölte közösségi oldalán Borda Zoltán ellenzéki képviselő. Mint megtudhattuk, alapvetően a fogadó főépületet volt mód bejárni. Az átépített, felújított fürdőt az eredeti tervek szerint 2021-ben kellett volna átadni. A múlt heti közgyűlés során a képviselő kérdésére a fejlesztési alpolgármester azt a választ adta, hogy a beruházás készültsége 83 százalékos. Mivel nem szakember, így számára rejtély, hogy ezt hogyan számolták ki.…

Tovább olvasom