Szalayék úgy jelentették be az ingyenes tömegközlekedést, hogy a testület még nem döntött róla

Megosztás

Ma reggel írtunk róla, hogy Szalay Ferenc polgármester és Rehó János önkormányzati képviselő bejelentette, szeptembertől, azaz a következő tanévtől a Szolnokon élő diákoknak ingyenessé teszik a helyi tömegközlekedést. Borda Zoltán, a Tegyünk Szolnokért tagja és jelöltje a közösségi oldalán fejezte ki elégedetlenségét, hogy immár másodjára közölnek tényként egy olyan tervet, amiről a képviselő-testület még nem is szavazott.

Első alkalommal a Tiszaligeti Strand üzemeltetőjének kijelöléséből akadt vita, amit a testületi ülésen szintén Borda Zoltán tett szóvá. Történt, hogy Szalay azelőtt jelentette be Lits László személyét, hogy azt a közgyűlés elfogadta volna. A képviselő kérdése arra vonatkozott, a polgármester ezt az eljárást megfelelőnek tartja-e? Szalay a kérdésre kikerülő választ adott, hangsúlyozta, hogy nem egyszemélyi döntést hozott, az ülésen pedig pontot lehet tenni a végére.

Borda most arról számolt be, a polgármester és csapata megint türelmetlen volt, ugyanis a szolnoki diákok ingyenes buszozásáról hivatalos formában, testületileg csak jövő hét csütörtökön fognak dönteni, ennek ellenére megtörtént a bejelentés.

„A városvezető posztja természetesen villámgyorsan megosztásra került sok-sok oldalon, csoportban is. Mi lesz még itt, ha ténylegesen elkezdődik a választási kampány?!” – tette fel a kérdést a Tegyünk Szolnokért jelöltje.

A reggeli cikkünkben megemlítettük, érdekes vita alakult ki a kampányízű poszt alatt, sokan kritikusan fogadták a pénzügyileg köztudottan nehéz helyzetben levő Szolnokon ezt az ígéretet és nem tudják, a Volánnal szembeni tartozás ellenére honnan van erre pénze a városnak?

Kép: Rehó János Fb

Kapcsolódó cikkek