A szolnoki városvezetés a választás előtt hirtelen megígérte, szeptembertől (!) ingyenessé teszi a diákok utazását

Megosztás

Mivel a választások júniusban lesznek, érdekes dolog áprilisban szeptembertől ígérni valamit, ami megterheli a városi kasszát, ami a tapasztalatok és információk szerint kong az ürességtől. Vagy hogy fogalmazzuk azt, amikor óriási adósság terheli egy megyeszékhely kasszáját. Mindenesetre érdekes vita alakult ki a kampányízű poszt alatt.

A kiindulópont Rehó János bejegyzése volt az egyik helyi csoportban. “Nagy hír! A következő tanévtől a Szolnokon élő diákoknak ingyenessé tesszük a helyi tömegközlekedést! Szolnokon diáknak is jó lenni! Otthonunkért, Szolnokért dolgozunk! Szívügyem a Széchenyi” – írta Rehó egy képpel illusztrálva. Az olvasóknak azonban voltak kérdései és kétségei…

Az olvasók kritikusan fogadják a pénzügyileg köztudottan borzalmas állapotban levő Szolnokon ezt az ígéretet. Ezekből mazsolázunk. Volt, aki rögtön feltette az egyik legfontosabbat, miszerint kérdés, miből fogják finanszírozni, amikor egy rakás pénzzel tartozik a város a Volánnak. Mások szerint a migránsok meg Brüsszel miatt van minden probléma.

Kiemelték többen is, hogy ezek szerint erre az ingyenes diákutazásra megvan a pénz. Egy kicsit élesebb kérdés is érkezett. “Na szép-jó kampányfogás a gyerekeket felhasználni. Az utakat, járdákat, kerékpárutakat mikor teszik rendbe?” András például így reagált, hogy inkább normális bérek kellenek, amiből meg lehet élni, nem ilyen széthúzó intézkedésekre lenne igény.

Julianna pedig a hatalmas adóssághalmozás mellett az érdekes időzítést is szóvá tette. “Így is milliárdokkal tartozik a város a Volánnak, akkor mennyi lesz majd?! Vagy a következő polgármester majd kifizeti a sok adósságot, amit Szalai felhalmozott?” – tette fel a költői kérdést.

Kapcsolódó cikkek