A szolnoki Meder útról eltűnt egy fekvőrendőr

Hűlt helye van egy fekvőrendőrnek a szolnoki Meder utcában. Csak egy kis darab maradt az út szélén a forgalomlassító eszközből, amiből amúgy kettő is van az utcában. Korábban képviselői kérdés is hangzott el ezekről a közgyűlésen, feltételezve, hogy netán engedély nélkül helyezték el azokat.

Tovább olvasom

Torzóként állhat évekig a szolnoki Tisza Kavics szálloda

Torzó lehet akár évekig a nagy reményekkel indult szállodaépítésből Szolnokon. A Tisza Kavics nevezetű létesítmény költségei elszálltak, illetve az állam is visszavonta a 4 milliárdos támogatásnak közel felét – fejezte ki aggodalmát a Szolnoki Többség.

Tovább olvasom

„Változást akarunk!” – hangzott el Füle István és Györfi Mihály lakossági fórumán

Tegnap, azaz január 18-án lakossági fórumot tartott Dr. Füle István önkormányzati képviselő és Györfi Mihály alpolgármester a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A helyiek határozott véleményt fejeztek ki annak kapcsán, hogy elegük van a Szalay Ferenc polgármester városvezetésének folyamatos ígérgetéséből.

Tovább olvasom

Ijesztő: lesz-e Szolnokon akkumulátorgyár? Szijjártó államtitkára egyáltalán nem cáfolta az értesülést

Külön kérdést szenteltek a parlamentben annak, hogy végre megtudhassuk, valóban a szolnokiak nyakára is hoz-e a kormány egy (feltehetően kínai) akkumulátorgyárat. Az államtitkár válasza kifejezetten ijesztően hangzott, a legkevésbé sem cáfolta az értesülést, teljes kitérő válaszában baloldalazott egyet, de az akkugyár témáját látványosan kikerülte.

Tovább olvasom

A DK szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte Szolnokot

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója novemberi, kétnapos kihelyezett ülését Szolnokon és a megye más településein tartja. A DK parlamenti politikusai azért járják az országot, hogy valós képet alkothassanak a települések sokasodó gondjairól. Márpedig Szolnokon van gond bőven, a várost ugyanis a párt szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte.

Tovább olvasom

Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Tovább olvasom

Bár több adó folyt be a tervezettnél Szolnokon, a város mégis hitelt vesz fel és még az államnál is könyörög pénzért

Követhetetlen pénzügyi manővereket végez a szolnoki önkormányzat fideszes része. mostanság Van itt minden, mint a jó boltban: hitel, tartalékolás, támogatáskérés. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Főle István, az ellenzéki Szolnoki Többség frakcióvezetője hétfőn,.

Tovább olvasom

Az ellenzéki frakció aggódik, szerintük az államosítás nem oldja meg a szolgáltatók rossz helyzetét

Nem felel meg a valóságnak, vagy legalábbis kampányfogásnak tekinthetők azok a kijelentések, amelyek a víz- és csatornamű államnak történő átadása kapcsán hangzottak el a napokban tartott szolnoki városházi sajtótájékoztatón. Ezt Füle István, az ellenzék frakcióvezetője jelentette ki.

Tovább olvasom

Nem kívánja korruptakra és gyakorló elmebetegekre bízni a várost Szolnok MSZP-s alpolgármestere

A Szolnoki Többség frakció közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott pénteken. Györfi Mihály alpolgármester és dr. Füle István frakcióvezető, a pénzügyi költségvetési és közbeszerzési bizottság elnöke a közgyűlésen történtekre reagáltak.

Tovább olvasom