Választások: Bemutatjuk Szolnok 9. választókerületének jelöltjeit

Közeledünk a választásokhoz, a Szol24 pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy az itt élő és szavazó szolnokiak minél bővebb ismeretekkel rendelkezzenek a támogatást kérő képviselőjelöltekről és polgármester-aspiránsokról. Épp ezért, a voksolás napjáig, azaz június 9-ig bemutatjuk az összes egyéni választókerületet és az egyes indulókat. Ezúttal a 9. választókerületet vesszük górcső alá, ahol valószínűleg nagy csata várható a regnáló ellenzéki frakcióvezető Füle István és fiatal kihívója, az olimpikon szolnoki vízilabdázó fia, Mohi Márk között.

Tovább olvasom

Állatvédelem, személyeskedés és a „csőd költségvetése” uralta a szolnoki közgyűlést

Sok tekintetben személyeskedő, beszólogató, rossz hangulatú képviselő-testületi ülést láthatott az, aki élőben, vagy az Önkormányzati TV oldalán megnézte a március 28-án, tegnap megtartott közgyűlést. A júniusi önkormányzati választás közelsége pattanásig feszült megszólalásokat és vitákat szült, ezeket összegezzük dióhéjban.

Tovább olvasom

A szolnoki Meder útról eltűnt egy fekvőrendőr

Hűlt helye van egy fekvőrendőrnek a szolnoki Meder utcában. Csak egy kis darab maradt az út szélén a forgalomlassító eszközből, amiből amúgy kettő is van az utcában. Korábban képviselői kérdés is hangzott el ezekről a közgyűlésen, feltételezve, hogy netán engedély nélkül helyezték el azokat.

Tovább olvasom

Torzóként állhat évekig a szolnoki Tisza Kavics szálloda

Torzó lehet akár évekig a nagy reményekkel indult szállodaépítésből Szolnokon. A Tisza Kavics nevezetű létesítmény költségei elszálltak, illetve az állam is visszavonta a 4 milliárdos támogatásnak közel felét – fejezte ki aggodalmát a Szolnoki Többség.

Tovább olvasom

„Változást akarunk!” – hangzott el Füle István és Györfi Mihály lakossági fórumán

Tegnap, azaz január 18-án lakossági fórumot tartott Dr. Füle István önkormányzati képviselő és Györfi Mihály alpolgármester a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A helyiek határozott véleményt fejeztek ki annak kapcsán, hogy elegük van a Szalay Ferenc polgármester városvezetésének folyamatos ígérgetéséből.

Tovább olvasom

Ijesztő: lesz-e Szolnokon akkumulátorgyár? Szijjártó államtitkára egyáltalán nem cáfolta az értesülést

Külön kérdést szenteltek a parlamentben annak, hogy végre megtudhassuk, valóban a szolnokiak nyakára is hoz-e a kormány egy (feltehetően kínai) akkumulátorgyárat. Az államtitkár válasza kifejezetten ijesztően hangzott, a legkevésbé sem cáfolta az értesülést, teljes kitérő válaszában baloldalazott egyet, de az akkugyár témáját látványosan kikerülte.

Tovább olvasom

A DK szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte Szolnokot

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója novemberi, kétnapos kihelyezett ülését Szolnokon és a megye más településein tartja. A DK parlamenti politikusai azért járják az országot, hogy valós képet alkothassanak a települések sokasodó gondjairól. Márpedig Szolnokon van gond bőven, a várost ugyanis a párt szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte.

Tovább olvasom

Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Tovább olvasom

Bár több adó folyt be a tervezettnél Szolnokon, a város mégis hitelt vesz fel és még az államnál is könyörög pénzért

Követhetetlen pénzügyi manővereket végez a szolnoki önkormányzat fideszes része. mostanság Van itt minden, mint a jó boltban: hitel, tartalékolás, támogatáskérés. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Főle István, az ellenzéki Szolnoki Többség frakcióvezetője hétfőn,.

Tovább olvasom