A szolnoki Meder útról eltűnt egy fekvőrendőr

Megosztás

Hűlt helye van egy fekvőrendőrnek a szolnoki Meder utcában. Csak egy kis darab maradt az út szélén a forgalomlassító eszközből, amiből amúgy kettő is van az utcában. Korábban képviselői kérdés is hangzott el ezekről a közgyűlésen, feltételezve, hogy netán engedély nélkül helyezték el azokat.

A Meder utcai lakosok egy része nehezményezi a fekvőrendőrök létét az utcában – kezdte felszólalását a legutóbbi közgyűlésen dr. Füle István. A Szolnoki Többség frakcióvezetője, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, a lakosok nem találják elég hatékonynak,. ellenben túl zajos. Egyesek szerint ráadásul engedély nélkül telepíthették ezeket. 

Azt kérdezte, az önkormányzat vezetése hogyan látja ezt a problémát.

A városüzemeltetési alpolgármester szerint a forgalomlassító küszöb az ottlakók írásbeli kérelme alapján lett elhelyezve. Az önkormányzat megrendelése alapján telepítették, tehát engedély nélküliségről nem lehet szó.

Ráadásul a telepítést követően a lakók megköszönték az önkormányzatnak a telepítést, hiszen meglátásuk szerint csökkent a forgalom az utcában. A járművek lassabban is közlekednek, tehát a fekvőrendőr elérte a célját.

Ezt követően érkezett azonban egy észrevétel, miszerint ezt az eszközt kifogásolta valaki. Ez azonban a kérelmezők számához képest elenyésző.

Megjegyezte, hogy ezeket az eszközöket minden esetben a lakók kérésére és írásos jóváhagyásával telepítik. A beavatkozás visszavonása csak akkor lehetséges, ha a kezdeményezők kérik azt.

Kijelentette, megkeresik az eredeti kezdeményezőket, hogy változatlanul fenntartják-e kérésüket. Megjegyezte, ezek a beavatkozások nem minden esetben érik el azt a hatást, amit reméltek tőle.

A kérést általában teljesíteni szokták, de mindig a bölcs belátás vezérli őket. 

Nos, úgy tűnik, talán ez történhetett, hiszen a két forgalomlassító küszöbből egy eltűnt, csak a hűlt helye van a Meder út képső szakaszán. Viszont a bukkanóra figyelmeztető tábla változatlanul kint van az út szélén.

Megkérdeztük dr. Füle Istvánt, hogy tud-e valamit az eltűnt fekvőrendőr sorsáról, de válasza nemleges volt.

Volt, most nincs fekvőrendőr
Kissé gyanús, hogy csak ennyi maradt belőle
A Meder utca elején továbbra is ott van a másik fekvőrendőr

Kapcsolódó cikkek