Ijesztő: lesz-e Szolnokon akkumulátorgyár? Szijjártó államtitkára egyáltalán nem cáfolta az értesülést

Megosztás

Külön kérdést szenteltek a parlamentben annak, hogy végre megtudhassuk, valóban a szolnokiak nyakára is hoz-e a kormány egy (feltehetően kínai) akkumulátorgyárat. Az államtitkár válasza kifejezetten ijesztően hangzott, a legkevésbé sem cáfolta az értesülést, teljes kitérő válaszában baloldalazott egyet, de az akkugyár témáját látványosan kikerülte.

Pedig erről szólt a kérdés, ám a Külügyminisztérium államtitkárának esze ágában sem volt megcáfolni az értesülést. A részletekről Füle István önkormányzati képviselő számolt be a közösségi médiában.

“Bakos Bernadett zöld képviselő kérdést tett fel a parlamentben Szolnokkal kapcsolatban. A kérdés lényege, hogy lesz-e Szolnokon akkumulátorgyár, miután nemrég Szijjártó Péter Külgazdasági miniszter elmondta, hogy rövidesen nagy bejelentéssel készül.

Más jelekből is gyanítható, hogy az emberek nem véletlenül félnek egy ilyen jellegű bejelentéstől. Az államtitkár válaszából az kiderült, hogy milyen csúnya a baloldal, meg hogy haladás ellenes, de egy szóval sem cáfolta, hogy ez, mármint az akkumulátorgyár Szolnokra telepítése, légből kapott hír lenne. No comment” – írta Füle István.

Ezek után egyre erősebb lehet bennünk a gondolat, hogy Szolnok lesz a következő Debrecen, de csak az akkugyárat illetően.

Kapcsolódó cikkek