Végre megkezdődött a Kacsa úti Óvoda korszerűsítése

Megosztás

Mindenki számára örömteli hír lehet, hogy a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt közleménye szerint elkezdődött a Kacsa úti Óvoda korszerűsítése Szolnokon, összesen 363 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztik az intézményt.

Néhány hónappal ezelőtt még csak feltételes módban írtunk róla, hogy megújulhat a meglehetősen leharcolt állapotban levő Kacsa úti óvoda, legalábbis Ligeti József önkormányzati képviselő ezt a kifejezést használta rá.

Szolnok városüzemeltetési, Városüzemeltetési, Városfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésén hangzott el májusban, hogy szükségszerűvé vált a Pletykafalu városrész óvodájának felújítására, korszerűsítésére.

Úgy számolnak, hogy a kivitelezés már az év végére befejeződik. Az épületben három csoportszoba van és összesen hetvennégy férőhelyes, elsősorban fűtéskorszerűsítés és homlokzati hőszigetelés történik, de emellett cserélik a nyílászárókat és a padlóburkolatokat is.

A Kacsa úti intézmény rendbetétele mellett nagyobb, távlati célok egyaránt megfogalmazásra került a városrészen belül, tekintettel arra, hogy a környék egyre inkább fiatalodik. A városvezetés célként fogalmazta meg, hogy a szóban forgó beruházás után, a Holt-Tisza valamely oldalán egy teljesen új óvodát is terveznek építeni.

Kapcsolódó cikkek