Így bontják a szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola melletti faházakat – Képek

Ahogy arról április végén beszámoltunk, a választások előtt féktelen parkolóépítésbe kezdett a szolnoki városvezetés. Ennek lettek áldozatai a sokak számára ismerős Fiumei Úti Általános Iskola melletti faházak, amelyek helyére egy 72 férőhelyes, 2700 négyzetméteres parkolót építenek, valamint egy Miyawaki-erdő. Képeken láthatjuk a bontást.

Tovább olvasom

A bizalmatlanság légköre: hihetünk-e az ígéretnek, hogy Szolnokon nem lesz akkumulátorgyár?

Az elmúlt szűk 14 év olyan légkört teremtett Magyarországon, hogy már semmilyen ígéretnek, sőt, aláírt szerződésnek sem tudunk hinni, ha a hatalom érdekei mást diktálnak. Hasonló a helyzet most a szolnoki akkugyárral kapcsolatban, ami állítólag nem épül meg. De hihetünk még bármiféle ígéretnek?

Tovább olvasom

Ijesztő: lesz-e Szolnokon akkumulátorgyár? Szijjártó államtitkára egyáltalán nem cáfolta az értesülést

Külön kérdést szenteltek a parlamentben annak, hogy végre megtudhassuk, valóban a szolnokiak nyakára is hoz-e a kormány egy (feltehetően kínai) akkumulátorgyárat. Az államtitkár válasza kifejezetten ijesztően hangzott, a legkevésbé sem cáfolta az értesülést, teljes kitérő válaszában baloldalazott egyet, de az akkugyár témáját látványosan kikerülte.

Tovább olvasom

A lakók akarata ellenére is átnyomhatják Orbánék az új akkumulátorgyár építését Győrszentivánnál – videó

Gyakorlatilag megismétlődhet a szemünk láttára a gödi eset, amikor a Samsung terjeszkedett hatalmasra és senkit nem érdekelt az illetékesek közül, hogy ez milyen zaj-, illetve környezeti ártalommal jár a közelben lakók számára. Megépült az új gyárrészleg és kész. A győrszentivániakat meg sem hallgatja senki, Göd 2.0. A 444.hu készített egy hosszabb összeállítást az eddig történtekből: Győrszentiván lakói augusztus eleje óta tudják, hogy a falu határában, pár száz méterre a lakóházaktól épülhet Győr legújabb ipari parkja. A város projektcége el is kezdte a termőföldek felvásárlását az építkezés tervezett helyszínén. Ha ez…

Tovább olvasom

Ígéret: hamarosan tovább épül az M4-es Kisújszállásig

A szolnoki elkerülő szakasz után jöhet a Törökszentmiklós és Kisújszállás közti rész. Nyilvánosságra hozta az európai uniós közbeszerzési értesítőben a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt., hogy ki építheti meg az M4-es gyorsforgalmi út új, Törökszentmiklóstól Kisújszállásig tartó szakaszát. A beruházás során a Duna Aszfalt 133,9 milliárd forintért valósítja meg a 34,29 kilométeres útpályát – írja a Magyar Nemzet. Az út Törökszentmiklós–Kisújszállás közötti része kétszer két sávon épül meg 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, húszméteres koronaszélességgel, és az elkészült úton a személygépkocsik óránként 110 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd. A szakaszon három jelentős forgalmi csatlakozást…

Tovább olvasom

Folyamatosan zajlik a szolnoki parkoló építése és rendezése

Már láthatóak a munkálatok részeredményei. Javában dolgoznak a markológépek és a szakemberek a szolnoki Pólya Tibor út Nyári Lőrinc híd felőli oldalán. Mint arról hírportálunkon korábban már beszámoltunk, harminc férőhelyes parkoló épül a korábban említett szakaszon. A munkálatok március végén kezdődtek, a munkások jelenleg a tereprendezést, illetve a szegélykövek lehelyezését végzik. A szakemberek a tervek szerint nyárig mindennel végeznek. (Szoljon.hu)

Tovább olvasom