A fideszes Rehó János rossz helyen, egy másik körzetben plakátolt

Megosztás

Egy példa, hogy miért kell nagyon figyelni a körzethatárokra: a Tegyünk Szolnokért jelöltje, Borda Zoltán önkormányzati képviselő tette közzé, hogy a Fidesz-KDNP egyik indulójának plakátozásába hiba csúszott. Rehó János feltehetően a második számú körzet oszlopait szerette volna „feldíszíteni”, ehelyett azonban a hármas egy részét sikerült.

Beindult a kampánygépezet Szolnokon is, a következő másfél hónap feltehetően nagyrészt a politikai csatározásról, szórólapozásról és pultozásról szól majd.

Egy nem mellékes része azonban a pártok és jelöltek népszerűsítésének a plakátolás, ennél a résznél csúszott hiba Rehó János kampányában, aki a 02. számú egyéni választókerültben méretteti meg magát a Fidesz-KDNP színeiben.

Körzeti „szomszédja”, a hármas választókerületben induló Borda Zoltán szúrta ki, hogy eltévedtek a választási plakátok, ugyanis a Rehó csapata által plakátolt helyek egy része még az ő körzetéhez tartoznak.

Egy plakát az eltévedtek közül

Pár napja írtuk meg, hogy eddig nyolcan indulnának a polgármesteri posztért Szolnokon. A két legesélyesebbnek számító Györfi Mihály (Tegyünk Szolnokért) és Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) mellett a Mi Hazánk jelöltje Becsei Sebestyén, a Munkáspárt Bencsik Mihályt indítja, függetlenként polgármesteri babérokra tör Gedei Tibor és Soós Krisztián, külön utakon jár az LMP által támogatott Tóth Áron, illetve a Minden Döntés Számít (MDSZ) jelöltje, Németh Attila is szeretne megmérkőzni június 9-én.

Ez egyébként nem jelenti azt, hogy automatikusan indulhatnak is, hiszen össze kell gyűjteniük a szükséges ajánlásokat. Szolnokon a választásra jogosultak száma 54 756 fő és a 12 egyéni választókerületet lefedő 70 szavazókör várja majd a voksolókat.

Képek: Borda Zoltán Fb

Kapcsolódó cikkek