Újabb jelentkező Szolnokon – képviselőket és polgármesterjelöltet is állítanak

Megosztás

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum, illetve az MSZP-DK szövetség után egy szolnoki egyesület, a Minden Döntés Számít (MDSZ) jelentette be, hogy képviselőket és polgármestert kíván adni a következő képviselő-testületbe.

A szervezet vezetője, Németh Attila a Szol24 megkeresésére elmondta, egyelőre rövidebb és hosszabb távú víziókról, célokról nem tud beszámolni, jelenleg a legfontosabb bejelentés az, hogy az MDSZ indul a 2024-es önkormányzati választáson Szolnokon.

Németh egyébként nem ismeretlen szereplő a város közéletében, a legutóbbi országgyűlési választáson a Szanyi Tibor fémjelezte ISZOMM, illetve a Munkáspárt közös jelöltje volt, összesen 296 szavazatot, 0,56%-ot kapott. Emellett aktívan foglalkozik a Tisza-szálló ügyével, ennek kapcsán online aláírásgyűjtés és egy Facebook-oldal is indult Mentsük meg a Tisza Szállót! néven.

Szeretnének minél több helyen jelölteket állítani, a tizenkettő körzetet illetően jelen pillanatban kilenc indulójuk biztosan van, őket hetente-kéthetente fogják bemutatni. Konkrét név csak egy esetben hangzott el, az 5-ös körzetben, Tallin-Alcsi városrészben az egyesület alelnöke, Szappanos Zsolt indul.

Amellett, hogy hiányolják a Szolnoki Többség önkormányzati képviselőjének, László Norbertnek a jelenlétét a körzetben, már egy konkrét ötlettel fordultak a városvezetéshez.

Mivel a környéken jelentős probléma keletkezett a bezárt postai kirendeltségekből adódóan, levelet írtak az önkormányzatnak és a Magyar Postának is, hogy havi legalább két alkalommal kerüljön kihelyezésre Mobil posta szolgáltatás. Szerintük a szolnoki ellenzék nem tudta tematizálni a témát, de a „Fidesz propagandának” sincs igaza.

Németh azt látja, hogy a pártpolitikai civakodást unják a szolnokiak és a bőrükön tapasztalják a negatív következményeit. Véleménye szerint egyszerű, egyenes döntésekre van szükség, ezek alapján képviselik a szervezetüket.

A polgármesterjelölt személye is kérdéses jelen pillanatban, Németh Attila nem ragaszkodik a tisztséghez. Úgy véli, ők nem rendelkeznek akkora szakmai tudással, ami alkalmassá tenné valamelyiküket, ezért feltételezhető, hogy az első ember az egyesületen kívülről fog érkezni.

Megkérdeztük továbbá, hogy mi a helyzet a többi ellenzéki párttal, hiszen egyaránt bejelentette az indulását Tóth Áron (LMP), Miskolczi László (Momentum) és Györfi Mihály (MSZP-DK). Kezdeményeztek tárgyalásokat a pártokkal, ellenzéki vezetőkkel, jelenlegi képviselőkkel és területi igazgatókkal, de Németh úgy fogalmazott, nem igazán nyitottak az együttműködésre, amit sajnálatosnak tart, viszont hozzátette, teljesen biztos benne, hogy a végén csak egy kormánykritikus polgármesterjelölt marad Szalay Ferenc ellen.

Arra a kérdésre, hogy visszaléphet-e az MDSZ, ha a tárgyalások és az aktuális politikai széljárás úgy hozza, határozott választ kaptunk: nem. Nagyon úgy tűnik tehát, a Minden Döntés Számít színre lépésével ismét bővült, illetve bővülni fog a jelöltek listája, a jelenlegi nagy kavarodásban pedig a jelenlegi fideszes városvezetés már csak egy kávét kér.

Kapcsolódó cikkek