Egyik polgármesterjelölt sem vehet mérget a győzelemre Szolnokon

Hét polgármesterjelölttel számolt május elején Szabó Zsolt László, a Magyar Hang riportere, aki a szolnoki választási helyzetet térképezte fel és mutatta be cikkében. Országos és helyi tendenciák keverednek a helyi kampányban, de feltárul az elmúlt öt évben mennyire kényesen alakult a Fidesz és az ellenzéki pártok helyzete Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén.

Tovább olvasom

MSZP-kongresszus: „Szolnokot is fel fogjuk szabadítani”

A Fidesz legyőzhető, de erre egyedül egyik ellenzéki párt sem képes – fogalmazott a szocialista Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szombaton Budapesten, miután az MSZP kongresszusa európai parlamenti (EP-) listavezetőnek választotta. A megyeszékhely ellenzéki polgármesterjelöltje, Györfi Mihály szerint fel fogják szabadítani Szolnokot.

Tovább olvasom

Fiatal polgármesterjelöltet állít az ellenzék Mezőtúron

Az elmúlt években sokat olvashattunk már a járási székhely városának szövevényes politikai helyzetéről és az egymással viaskodó képviselő-testületről. Júniusban önkormányzati választást tartunk, a helyi ellenzéki szervezet, a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) pedig egészen hamar bejelentette fiatal polgármesterjelöltjét, Dr. Farkas Csongort.

Tovább olvasom

Hogyan lett a Szolnoki Többségből szolnoki kisebbség?

Szolnok közéleti eseményeit sokak számára olyan lehet követni, mintha egy hónap lemaradás után próbálnák felvenni a fonalat valamelyik brazil szappanopera cselekményszálával. A 2019 óta eltelt időszak ellenzéki együttműködés helyett csak intrikát, kilépéseket, bizalmatlansági indítványt és árulást hozott: ezeket összegezzük most, megkérdezve a történet főbb szereplőit, majd kitekintünk az idei esélyekre.

Tovább olvasom

Újabb jelentkező Szolnokon – képviselőket és polgármesterjelöltet is állítanak

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum, illetve az MSZP-DK szövetség után egy szolnoki egyesület, a Minden Döntés Számít (MDSZ) jelentette be, hogy képviselőket és polgármestert kíván adni a következő képviselő-testületbe.

Tovább olvasom

A hivatalban lévő polgármestereket támogatja az MSZP, ahol pedig nincs megállapodás, előválasztás kell

Jövőre egyszerre tartják az EP- és az önkormányzati választást, köszönhetően a Fidesz tavalyi törménymódosítása miatt, így egyelőre nem tudni, az ellenzéki pártok milyen felállásban vágnak neki a kampánynak. Mindenesetre az MSZP társelnökei most arról beszéltek, hogy az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak. „Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja az MSZP” – tette hozzá Komjáthi Imre. Öt polgármester-jelöltjét már tavaly év végén megnevezte a szocialista párt: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmadia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a…

Tovább olvasom

Vasárnap választ a behódolás és a függetlenség között Jászberény

Lóránt napján, azaz holnap, vasárnap időközi önkormányzati választás lesz a Jászság fővárosában. A választás tétje nagy: eldőlhet, hogy Pócs János országgyűlési képviselő veszi át a hatalmat a város felett vagy marad annak, ami nagyon sok jászt jellemez: büszke és független, amit az önmegváltással is bizonyítottak már egyszer. Négyen küzdenek meg a polgármesteri címért, akik közül két jelöltnek van nagy esélye nyerni. Budai Lórántnak, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjének, jelenlegi polgármesternek, illetve a magát függetlennek valló, de a Fidesz politikusai és médiája által nyíltan támogatott Besenyi Orsolyának, a helyi kórház orvosának, Pócs…

Tovább olvasom