Györfi Mihály szolnoki MSZP-s alpolgármestert is támogatja a DK a jövő évi választáson

Megosztás

Megtörtént, amit eddig is sejteni lehetett: a Demokratikus Kolíció beállt Györfi Mihály szolnoki MSZP-s alpolgármester támogatása mögé. Az MSZP és a DK a minap egyezett meg, hogy mely településeken kiket támogatnak.

Komoly elmozdulás történt az ellenzéki oldalon az önkormányzati választásokról folytatott alkufolyamatokban, a tárgyalásokon. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke ugyanis az atv.hu-nak azt nyilatkozta: “napokon” belül bejelentik a kétoldalú “részeredményeiket”, a budapesti közös polgármester-jelöltjeiket, de országos vonatkozásban is.

Nem kellett napokat várni, a DK Kunhalmi nyilatkozata után pár órával közleményben tudatta: jóváhagyták a Párbeszéddel a megállapodást – ebből kiderült az egyik legfontosabb hír, az, hogy a DK beáll Karácsony Gergely mögé, a 2024-es júniusi önkormányzati választáson nem lesz saját főpolgármester-jelöltje.

Megszületett a DK választási megállapodása az MSZP-vel is, mely Budapestre és “az egész országban számos településre kiterjed”.

Nagy meglepetések nincsenek, Gyurcsány Ferencék tudatták: a DK-MSZP szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”.

Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

Ebben a sorban található Györfi Mihály, MSZP-s alpolgármester is, aki, ezzel a bejelentéssel együtt kiderült, hogy immár hivatalosan is indul a polgármesteri posztért Szolnokon.

Nyitóképünkön: Györfi Mihály (jobbról harnadik) tegnap DK-s politikusokkal tartott sajtótájékoztatót

Kapcsolódó cikkek