Jelenleg nyolcan indulnának a polgármesteri címért Szolnokon

Megosztás

Szalay Ferenc kivételével, aki a mai napon tette ezt meg, az összes szolnoki polgármesterjelölt-jelölt az ajánlásgyűjtés és a kampány kezdetének első napján, április 20-án felvette az íveket, hogy a lakosság támogatása által hivatalosan is helyet kapjon az indulók között. Jelenleg nyolcan mérettetnék meg magukat, persze nem kizárt, hogy új szereplők is feltűnnek még.

Senkit nem ért váratlanul az ellenzéki pártokat tömörítő Tegyünk Szolnokért és a Fidesz-KDNP bejelentése, miszerint előbbi Györfi Mihályt, utóbbi pedig a regnáló Szalay Ferencet indítja a polgármesteri pozícióért.

Radócz Zoltán összellenzéki jelölt 2019-ben a voksok 46,77%-át gyűjtötte be, míg Szalay 47,8%-ot kapott, azaz rendkívül szoros volt a verseny. Feltételezhetjük, hogy a kormánypárti és az ellenzéki szimpatizáns szolnoki választópolgárok aránya nem változott radikálisan, azonban az új indulók és az országos belpolitikai légkör még okozhat meglepetéseket a megyeszékhelyen.

A két legesélyesebbnek számító, már említett Györfi és Szalay mellett a Mi Hazánk jelöltje Becsei Sebestyén, a Munkáspárt Bencsik Mihályt indítja, függetlenként polgármesteri babérokra tör Gedei Tibor és Soós Krisztián, külön utakon jár az LMP által támogatott Tóth Áron, illetve a Minden Döntés Számít (MDSZ) jelöltje, Németh Attila is szeretne megmérkőzni június 9-én.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy automatikusan indulhatnak is, hiszen össze kell gyűjteniük a szükséges ajánlásokat. Szolnokon a választásra jogosultak száma 54 756 fő és a 12 egyéni választókerületet lefedő 70 szavazókör várja majd a voksolókat.

Kapcsolódó cikkek