Szalay Ferenc újraindul és a képviselőjelölteket is bemutatták Szolnokon

Megosztás

Senkit nem ért meglepetésként a hír, hogy Szalay Ferencet, Szolnok jelenlegi településvezetőjét jelöli újra polgármesternek a Fidesz-KDNP, valamint az induló képviselőjelölteket is bemutatták.

Egy kormánynak és egy országgyűlési képviselőnek is komoly lehetősége, hogy segítsen egy városnak, de ha helyben nincsenek meg a jó elképzelések, a jó ötletek, akkor a település nem tud fejlődni. Szolnokon voltak jó ötletek, tettvágy, akarat és így az országgyűlési képviselőnek és a kormánynak is könnyű dolga volt és “óriási fejlődés zajlott” – így méltatta a kormánypárti városvezetést Tuzson Bence igazságügyi miniszter a keddi sajtótájékoztatón.

Sikerként értékelték, hogy a négysávos 4-es út elérte Szolnokot, megújult a színház, a művésztelep, hamarosan elkészülhet a fürdő területe, épülete, a városnak pezsgő kulturális élete van.

Tuzson Bence az önkormányzati választással együtt tartandó európai parlamenti választásról elmondta: ennek nagyobb tétje van, mint bármelyik előző európai parlamenti választásnak, mert “olyan húsba vágó kérdésről, mint a háborúnak a kérdése, még nem döntöttünk” – fogalmazott. A brüsszeli vezetés ma háborús lázban ég szerinte.

Szalay a beszéde végén a róla szóló hírekre reagálva kijelentette, hogy egészséges, és továbbra is el tudja végezni a feladatát; erősnek és hatékonynak érzi magát a mellette álló csapattal.

A Fidesz-KDNP által jelölt önkormányzati képviselőjelöltek listája is nyilvánossá vált, eszerint Rehó János, Ádám Csaba, Menkó Gyula, Tasnádi Zoltán, Molnár Iván, Szanyi István, Mohi Márk, Töreki András, Dudás-Rekter Gabriella, Szabó-Szálenkó Enikő Lenke, Dr. Póta Sándor és Szabó Krisztina indul az egyéni körzetekben.

Az eseményen többek mellett jelen volt jelen volt Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Berkó Attila megyei főispán, Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere és Kállai Mária országgyűlési képviselő.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek