Dugó a Tisza-hídon, káosz Szandaszőlős felé, lesz valaha érdemi változás? – videó

Megosztás

Nem kell hosszasan részletezni a Szolnok kertvárosias övezetéből, Szandaszőlősről vagy még rosszabb esetben Rákócziújfaluról, Martfűről érkezők menetrendszerűen, hétfőtől péntekig visszatérő problémáját, illetve a belvárost elhagyni igyekvő autók torlódásait és az eszméletlen közlekedési dugókat. A gond régóta ismert, a megoldás messze: a Szol24-en kollégánk videójával szemléltetjük a helyzetet.

Mindegy, hogy munkába tart, vagy munkából jön valaki, a reggeli órákban, hét és nyolc óra között és délután is lassított belvárosi forgalomra, „beállt hídra” számíthat. Mások mellett a Bajnai Zsolt-féle blogSzolnok is tett ötleteket és javaslatokat a megoldásra, P+R parkolók kialakítását, a közösségi közlekedésre való ösztönzést, teljes közlekedés-átszervezést is és speciális reggeli és délutáni szabályok bevezetését a helikopteres körforgalomnál.

Több irányból érkeznek az autók, az araszolás garantált

Az idegőrlő dugókról a Szol24-en is többször beszámoltunk, például tavaly szeptemberben, amikor egy férfi – nem meglepő módon – azt sérelmezte, hogy a dugók miatt a mindössze hét kilométeres távot egy örökkévalóságig tartott megtenni.

Kollégánk, Vajó Levente április 11-én, egy átlagos csütörtökön videón követte végig a belvárosból a hídig vezető utat. A felvételen jól látható, hogy a Szigligeti Színháznál kezdődik a torlódás és akkor még nem is beszéltünk a másik szakaszokon becsatlakozó várakozókról: sokan a Zagyva part irányából próbálkoznak, mások pedig a Dózsa György utca irányából érkeznek. Legyen hó, vagy szikrázó napsütés, a többsugaras forgalmi dugó állandó.

Araszolás a szolnoki Tisza-hídon

Szolnok egyetlen belvárosi Tisza-hídja munkaidő után. A hétfőtől péntekig jelentkező probléma politikai ígéretek állandó szereplője, de a megoldás egyelőre v…

Több, mint tíz éve már elhangzott Szalay Ferenc polgármestertől, hogy a Csáklya utcánál új belvárosi hidat építenek. A szolnoki elkerülő szakasz, amely Szandaszőlős autós terhelését hivatott csökkenteni, a tervek szerint összeköttetésben lesz a Vörösmező utcával, előtte pedig le lehet majd hajtani róla Tiszaliget felé is, végül többágú körforgalommal kapcsolódik majd a Martfűi útba.

„A Szolnokot elkerülő körgyűrű kialakulása, a Csáklya úti híd megépülése együttesen alakítja ki a forgalmi rendszert, ezek ismeretében kell majd döntenünk újabb átalakításokról, mert ellenkező esetben minden megoldás csak tűzoltás lenne. Szolnok városának az az érdeke, hogy olyan megoldás szülessen, mely a lehetőségekhez és az adottságokhoz mérten a lehető legjobb alternatívát kínálja” – közölte Pókász Endre sajtószóvivő a Magyar Naranccsal 2021-ben.

Képek és videó: Vajó Levente

Kapcsolódó cikkek