Szolnoki Többség: A Csáklya úti híd építése eltarthat az idők végezetéig

Megosztás

Beruházási körkép Szolnokon címmel tartott sajtótájékoztatót a Szolnoki Többség szerdán reggel.

Füle István frakcióvezető bevezetőjében elmondta, hogy az esemény apropóját az a bő egy hónappal ezelőtt született kormánydöntés adta, aminek következtében csaknem 300 állami beruházást állít le a kormány.

A politikus leszögezte, hogy egyetlen szolnoki projekt sem szerepel a tízoldalas listán, de ennek egészen drámai és kissé szomorú oka van: a megyeszékhelyen egyszerűen nincs tervezett állami beruházás.

Ami viszont biztosan elkészül, az a Dobó utcai játszótér, illetve a vasútállomás Liget út felöli oldalán már megvalósult egy kamerával felszerelt, 80 férőhelyes kerékpártároló. Itt van még egy kis dolga az önkormányzatnak, ugyanis a bicikliút nem vezet el idáig.

A politikus egyúttal idegombolta a régóta esedékes P+R parkolót is, amit szinte mindenhol megépített már a MÁV, kivéve nálunk. A vasúttársaság is forráshiánnyal küzd, így legkorábban 2023-ban történhet előrelépés az ügyben.

Olyan kérdőjeles beruházásokról is beszélt Füle István, mint például a Várkapu és az ahhoz kapcsolódó Bástya-sétány, ahol folynak a kivitelezési munkák , de újabb  –a legutóbbi közgyűlésen elfogadott-  forrásigény jelentkezett: az építkezés nyomán ki kellett bontani a Verseghy úti járda egy szakaszát, amit most már rendbe kell hozni.

Biztosan nem kerül sor a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvoda felújítására, mivel a beruházásra kapott, mintegy 850 millió forint  –az infláció hatására-  már nem elegendő. Ezt az összeget az önkormányzat hasonló jellegű épület (orvosi rendelő, óvoda) korszerűsítésére, építésére fordíthatja.

Amire ugyancsak nem fog sor kerülni a frakcióvezető beszámolója alapján: a Thököly út felújításának második üteme, illetve minden bizonnyal elmarad a pumpapálya (bringapark) megvalósítása.

Ezt követően a sajtótájékoztatón szó esett a szolnoki lidércről, a Tiszaligeti Strandról is. Füle István elmondta, hogy zajlik az építkezés, ám időközben kiderült hogy a területen található termálvíz nem hogy nem elegendő, de a minőségével is problémák vannak. A SzT frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy maga sem érti miért, de még csak most sikerült megbízni egy céget az újabb munkák tervezésével. Tehát a mindenkit foglalkoztató kérdésre, miszerint mikor mártózhatunk meg a ligeti medencék vizében a válasz az, hogy leghamarabb 2024 nyarán.

Füle kitért arra is, hogy a Csáklya úti Tisza-híd jelenleg tervezési szakaszban van, ezt nem állítják le, de hogy erre mikor jut forrás, az bizonytalan, mint a kutya vacsorája. És majd csak ezután következik a tervek elfogadása, a pályázatok kiválasztása és a kivitelezés. Mindez akár az idők végezetéig is eltarthat.

Kapcsolódó cikkek