Kilenc jászapáti helyszínen csaptak le a rendőrök dílerekre

Megosztás

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 rendőr közreműködésével csaptak le Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

A jászberényi rendőrök több hónapos nyomozást követően összehangolt akciót tartottak néhány nappal ezelőtt, április 15-én hajnalban. Jászapátiban kilenc, míg Hevesen három helyszínen csaptak le a rendőrök. Az akcióban Jász-Nagykun-Szolnok rendőrein kívül részt vettek Hevesből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Csongrád-Csanádból, Nógrádból és Békésből is, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda kutyavezetője és több ügyész.

A rendőrök nyolc férfit és két nőt állítottak elő, és hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt.

Tíz díler Rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

A nyomozók kutatás során kábítószergyanús anyagokat, valamint vagyonvisszaszerzés keretében ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, bútorokat, eurót, több millió forintot, valamint gépjárműveket foglaltak le, és három ingatlant vettek zár alá.

A hatóság nyolc gyanúsított őrizetbevételét rendelte el, és kezdeményezték letartóztatásukat.

„Ma hajnalban ismét lecsapott a rendőrség több helyi kábítószer kereskedőre. Köszönjük a rendőrök munkáját! Jászapátin rendnek kell lenni!” – írta az eset kapcsán Jászapáti alpolgármestere és polgármesterjelöltje, ifj. Pócs János.

„Stop herbál!” – demonstráltak Tarnaörsön

„Stop herbál! Nyugalmat, biztonságot!” molinó mögött demonstráltak október 22-én Tarnaörsön. Elsősorban azokat az utcákat ejtették útba, ahol köztudottan herbálárusok laknak. Házaik elé egy-egy „Stop herbál!” táblát helyeztek. Az 1800 fős kistelepülésen nincs már olyan család, amelyet valamilyen formában ne érintene a drogprobléma.

Más politikus is megszólalt, Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán azt írta, ezek az esetek is bizonyítják, hogy okkal tartottak a lecsapások előtt mindkét településen Stop Herbál figyelemfelkeltő demonstrációt. Tavaly decemberben a Szol24-en is részletesebben olvashattak a dizejnárdrogok elleni fellépésről.

Kép: PoliceHungary Youtube pillanatkép

Kapcsolódó cikkek