Hoppá – már Polt Péter is megszólalt Ligeti József szolnoki képviselő rendőrségi ügyében

Még 2021-ben írtunk róla, hogy a megyeszékhely ellenzéki tömörüléséből, a Szolnoki Többségből kiugró képviselőnél, Ligeti Józsefnél rendőrök kopogtattak – „gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást” a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ügy mára egészen a legfőbb ügyészig, Polt Péterig jutott.

Tovább olvasom

Valóra vált álom: hamarosan véget érhet a Gátőr utca felújítása

A Gátőr utca lakói régóta vártak erre a pillanatra: november közepére elkészülhet az új út. Először idén májusban keresett meg bennünket egy ott lakó, azzal, hogy már hosszú ideje folyik a szolnoki Gátőr utcában közmű- és útfelújítás. A lakók aggódva nézik a munkálatokat. Egyikük úgy fogalmazott, hogy most, hogy esősre fordult az időjárás, kiteljesedett a káosz az utcában, ahol a sár lett az úr. Augusztusban már arról számoltunk be, hogy végre megjelent a fény az alagút végén és a lakók panaszait meghallgatták az illetékesek. Azóta is gőzerővel folynak a munkálatok,…

Tovább olvasom

Az ellenzéki politikus szerint a városüzemeltetésért felelős vezetők alkalmatlanok feladatukra Szolnokon

Teljesen alkalmatlan a feladatára a szolnoki városüzemeltetésért felelős két vezető, Fejér Andor alpolgármester és Ligeti József, a városüzemeltetési biztottság vezetője. Ezt jelentette ki Miskolczi László volt alpolgármester, a Momentum szolnoki választókerületi elnöke lapunknak. Az alapos indoka is megvan erre az ellenzéki politikusnak.

Tovább olvasom

Meggyanúsították az MSZP-s alpolgármestert – a bíróságon folytatódhat a közgyűlésen feltett kérdés ügye

Kellemetlen kérdés fog következni. Ezzel vezette fel napirend előtti felszólalását Ligeti József a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. A független önkormányzati képviselő Györfi Mihályhoz intézett kérdést, ami miatt Ligeti szerint az alpolgármesteri posztot betöltő szocialista politikust vissza kellene hívni a székéből.

Tovább olvasom

Költési időszakban irtják a fákat Ligeti József körzetében

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) minden lehetséges felületen felhívja a figyelmet arra, hogy a szaporodási és vegetációs időszakban végzett fakivágások súlyos természetvédelmi kockázatot jelentenek. Ám rég tudjuk: Szolnokra egészen más szabályok vonatkoznak.

Tovább olvasom

Szolnokon még mindig a kémiai védekezésben látják a végső megoldást, holott ez pont a járványoknak ágyaz meg

Miközben Szolnokon politikusok szorgalmazzák a szúnyoghelyzet megoldására a kémiai gyérítést, addig valódi szakemberek ezt a módszert pont saját érdekünkben nem ajánlják. A kémiai védekezés káros és később, igazi veszélyhelyzetben visszaüthet. A kémiai védekezés ugyanis járványoknak ágyaz meg.

Tovább olvasom