Az Agóra Egyesület szerint botrányba, lökdösődésbe fulladt Ligeti József lakossági fóruma

Megosztás

Zajlik az élet Szolnokon: néhány nappal ezelőtt az SZKTT Egyesített Szociális Intézményben (Vízpart körúti idősek otthonában) tartott lakossági fórumot a hatodik számú választókerület önkormányzati képviselője, Ligeti József. Az általános, megszokott beszélgetésnek induló esemény azonban szitkozódásba és személyeskedésbe fordult, az Agóra – Őszintén Szolnokért és a képviselő természetesen teljesen máshogy látja a történteket.

Az Agóra megemlíti, hogy bár a város polgármesterét, Szalay Ferencet és a rendőrkapitányság megbízottját is várták a fórumra, azonban csak az NHSZ szakembere jelent meg.

Szintén az egyesület állítja, hogy egy idős lakos felvetése után teljesen elszabadultak az indulatok. A képviselő korábbi, be nem tartott ígéreteit kérte számon, ebből veszekedés, vita alakult ki, majd a szemtanúk szerint Ligeti József a karjánál fogva rángatta ki, sőt, lökte ki a teremből az idős férfit.

Az Agóra szerint semmilyen indok, vagy magyarázat nincsen erre a magatartásra, pláne egy önkormányzati képviselőtől. Úgy gondolják, Ligeti hátat fordított a szavazóinak és a jelenlegi, kormánypárti polgármester „buzgó támogatója” lett. Emellett felszólították, hogy vonuljon vissza a közélettől, mondjon le a mandátumáról.

Megkerestük Ligeti Józsefet, hogy reagáljon a történtekre, aki szűkszavúan csak annyit közölt lapunkkal, hogy a valós történést már leírta a Facebook oldalán, hazugságokra, rágalmakra pedig nem kíván reagálni. De mit is írt pontosan a közösségi médiában?

Ligeti olvasatában az említett lakos, aki panaszkodott, a 6-os és a 6Y-os buszjárat kapcsán emelt szót, hogy miért áll 20-25 percet a végállomáson. Válaszul elmondta, az ő közbenjárására ezt megszüntették. Ezután több olyan dolog is szóba került, ami nem képviselői hatáskör, vagy nincs ráhatása a képviselőnek. Ligeti azt írja, a férfi zavartan és összefüggéstelenül beszélt, valamint személyeskedett, „az anyámat kezdte el szidalmazni”. Ekkor felállt, megfogta a karját és kivezette a teremből.

Még 2021-ben írtunk róla, hogy a megyeszékhely ellenzéki tömörüléséből, a Szolnoki Többségből kiugró képviselőnél rendőrök kopogtattak – „gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást” a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ügy mára egészen a legfőbb ügyészig, Polt Péterig jutott. Ő Tompos Márton országgyűlési képviselő kérdéseire azt válaszolta, a büntetőeljárás folyamatban van, vádemelésre, illetve az eljárás megszüntetésére nem került sor.

Kép: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek