Felemás sporthétvége Szolnokon – a MÁV és az Olaj nyert, a Dózsa kikapott

Megosztás

A megyeszékhely futball-, kosár- és vízilabdacsapata is fontos mérkőzéseket játszott a hétvégén. A MÁV a Dabast fogadta a Tiszaligeti Stadionban, a Szolnoki Olaj a Pécset, míg a Dózsa a fővárosi Honvéd otthonába látogatott. Az összesített kép, két győzelem, egy vereség.

A Szolnoki MÁV Tisza góljával már félidőben vezetett a Dabas ellen, ám jött a fekete leves, a zsinórban harmadik mérkőzését elveszítő vendégek fordítani tudtak.

A fordulatos meccsen ismét változás történt, negyedóra alatt három gólt lőtt a Szolnok, kettőt Pelles, egyet Annus. Így állt be az első ránézésre sima, 4-2-es végeredmény. A csapat ezzel a hatodik helyen tanyázik, a dobogós Körösladánytól nyolc pontra van.

Az Olaj játékminőségében hasonlóan változatos negyedeket produkált az NKA Pécs ellenfeleként. Az első két játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, félidőben 34-35-ös eredménnyel mentek pihenni a csapatok. A harmadik negyedben aztán elhúzott a Szolnok, a Pécs mindössze négy pontot szerzett.

Ennek ellenére hat pontos előnnyel zárták az utolsó negyedet, de így is az Olaj nyert 68-64-re, ők a harmadik helyen állnak, bár a Zalakerámia szorosan, egy pontos hátránnyal van mögöttük.

Az előző hétvégén bizonyos értelemben a Szolnoki Dózsa volt a kakukktojás, nem bírtak a Honvéddal. A vízilabdacsapat csak egyetlen negyedet, az utolsót tudta megnyerni, a fővárosi csapat végig magabiztosan játszott, 15-10-re nyert.

Ezzel a verséggel a felsőház harmadik fordulója után az ötödik helyen állnak, a további jó eredmények elengedhetetlenek ahhoz, hogy az elődöntőbe kerüljenek. A Kaposvár ellen lehet szépíteni március 30-án.

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb

Kapcsolódó cikkek