Szalay Ferenc nagyon örül a hálapénzes orvos utódjának

Megosztás

Azonnali hatállyal elbocsátották a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost a Hetényi kórházbólírtuk a Szol24-en július közepén. A nagy felháborodást kiváltó eset megalapozott gyanúja szerint az orvos tavaly május és június között a betegeitől hálapénzt fogadott el. Egy – addig – köztiszteletben álló emberről volt szó, most az utódját is bejelentették.

Az orvosnál a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. A Hetényi rövid időn belül reagált a kialakult helyzetre, azonnal kirúgták az érintettet.

Később kiderült az is, hogy negyvenszer fogadott el pénzt a betegektől. Senki sem pótolhatatlan, pláne az, aki a hálapénzzel kapcsolatos zéró toleranciát nem akarja elfogadni, így hát új orvost kellett találni: január 8-tól prof. dr. Papp Előd a a Hetényi Géza Kórház Kardiológiai Osztályának újonnan kinevezett vezetője.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a Facebookon megjelent bejegyzésében gratulált a professzornak, aki a Pécsi Tudományegyetemen végezte tanulmányait, majd 2014-ben már oktatóként tért vissza egykori intézményébe.

Dolgozott Dombóváron, Kaposváron és Zalaegerszegen is, mielőtt úgy döntött, hogy a következő állomása Szolnok lesz.

„Szita Károly polgármester kollégám szuperlatívuszokban beszélt dr. Papp Előd szakmaiságáról, elhivatottságáról, ahogyan arról is, mennyire sajnálják a kaposváriak, hogy professzor úr immár a szolnoki egészségügyet erősíti… Mi viszont rendkívüli módon örülünk, hogy minket választott” – írta Szalay.

Kép: Google Maps

Kapcsolódó cikkek