Jövő héten is kitart a tavaszias idő

Megosztás

Idén meglehetősen korán megérkezett a tavasz, hiszen már február elejétől kezdve enyhe időjárást tapasztalhatunk. A tavaszias idő a jövő héten is kitart és egyre kisebb az esélye annak, hogy még visszatér a tél.

Szombat éjszaka sem kell fagyoktól tartani, azonban kis mennyiségű csapadék hullhat. Vasárnap többnyire napos időre számíthatunk de elszórtan kisebb esőzések megzavarhatják a napsütést. A hőmérséklet csúcsértéke 10-13 fok között alakul majd.

A hét további részében szinte kivétel nélkül napos, enyhén felhős időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértékei minden nap 10 fok felett alakulnak majd, jellemzően 11-14 fok között. Éjszakai fagytól sem kell tartanunk, 1 foknál alacsonyabbra nem csökken majd a hőmérséklet. A hét közepétől kissé felerősödhet a szél és a széllökések elérhetik a 20-25 km/órát is.

Kisebb mennyiségű csapadékra csak a hét második felében van esély, de ezek mennyisége nem haladja majd meg az 1-2 mm-et.

Jelenleg gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Írta dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Kapcsolódó cikkek