Jótékonysági süteményvásárt tartanak a koraszülöttekért Törökszentmiklóson

Jótékonysági süteményvásárt tartanak Törökszentmiklóson, a befolyó összeg a Hetényi Géza Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának működését segíti majd. A jótékonysági vásárra a koraszülöttek világnapja alkalmából kerül majd sor november 17-én. A program tea- és süteményvásárral kezdődik délután 5 órakor. Ezt követően 6 órától lufis séta indul majd  az EGYMI épülete előtt álló Anya gyermekével szoborhoz. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy aki teheti viseljen lila ruhát, vagy valamilyen lila kiegészítőt, de akár lila lufit is lehet vinni rendezvényre, melynek bevételével a Hetényi Géza Kórház Koraszülött Intenzív Osztályát támogatják majd. Forrás:Szoljon.hu

Tovább olvasom

Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Tovább olvasom

A szolnoki polgármester védelmébe vette a magyar egészségügyet

Közel 900 millió forintos támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az átadón Szalay Ferenc polgármester kijelentette, a kórházban – ahonnan egy jeles orvost rendőrök vittek el nemrég – dolgozók egytől-egyig kiváló munkát végeznek. Közben a kardiológiai osztályra vezetőt keresnek.

Tovább olvasom

Több nap után letartóztatásba került a vesztegetés elfogadásával gyanúsítható szolnoki orvos

Nem kerülte el a letartóztatást a hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos, akit a napokban a Hetényi kórházból vittek el a rendőrök. A Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26. napján meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte annak a szolnoki orvosnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével. A törvényszék nem írt szépeket róla. A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, büntetési tételük 5-től…

Tovább olvasom

A járásbíróság úgy ítélte meg, hogy a hálapénzzel gyanúsított orvos nem nehezíti majd a nyomozást

Csak egy éjszakát töltött a közismert, hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos a fogdán, elfogását követően másnap, azaz szerda délután máris szabadlábra került. A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája nem rendelte el.

Tovább olvasom