Szalay Ferenc nagyon örül a hálapénzes orvos utódjának

Azonnali hatállyal elbocsátották a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost a Hetényi kórházból – írtuk a Szol24-en július közepén. A nagy felháborodást kiváltó eset megalapozott gyanúja szerint az orvos tavaly május és június között a betegeitől hálapénzt fogadott el. Egy – addig – köztiszteletben álló emberről volt szó, most az utódját is bejelentették.

Tovább olvasom

Újszülött babát találtak a Hetényi kórház inkubátorában

Nem mindennapi eset történt január 10-én, azaz szerda este a szolnoki Hetényi Géza Kórház környékén: egy egészséges, érett, alig néhány órával korábban született csecsemőt találtak a babamentő inkubátorban. A csecsemő– és gyermekosztály dolgozóitól a kicsi a Szolnoki Dániel nevet kapta.

Tovább olvasom

Továbbra is ég a ház, a szolnoki kórházban egy seregnyi kezelés leáll vagy nem indul újra

A Hetényi Géza kórházat sajnos a legnagyobb problémával rendelkezők közé sorolják ma az országban. Akik pedig Szolnokról egészen messzire kell, hogy utazzanak egy-egy kezelésre, amit korábban itt helyben megkaphattak, még inkább elkeseredettek. Változatlanul nagy a gáz a Hetényiben, ráadásul Karcagon sincs minden rendben.

Tovább olvasom

Kínos szolnoki példát hoztak fel a hálapénz visszaszorítására indított médiakampány kapcsán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a hálapénz visszaszorítására indított kampányt, közölték a fővárosban megtartott pénteki, azaz mai sajtótájékoztatójukon. A közösségi médiában és a Magyarországon elérhető televíziós csatornákon fog futni huszonegy ezzel kapcsolatos kisfilm, természetesen példaként a Szolnok megyei kardiológus esetét említették.

Tovább olvasom

Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Tovább olvasom

A szolnoki polgármester védelmébe vette a magyar egészségügyet

Közel 900 millió forintos támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az átadón Szalay Ferenc polgármester kijelentette, a kórházban – ahonnan egy jeles orvost rendőrök vittek el nemrég – dolgozók egytől-egyig kiváló munkát végeznek. Közben a kardiológiai osztályra vezetőt keresnek.

Tovább olvasom