Egy vonat 160 km/órával csapódott az atomhulladéknak – videó

Megosztás

Nem kell újabb atomkatasztrófától tartanunk, ez egy kísérlet volt évtizedekkel ezelőtt és tökéletesen megmutatták ezzel, mennyire biztonságosak a tárolók. Akkor még nem tudták, hogy alig két évvel később bekövetkezik a csernobili szörnyűség.

Amikor egy atomerőműben az ott használt üzemanyagrudak kimerülnek, a lehető legnagyobb biztonságba kell őket helyezni. Ez már a szállításnál is így van, hiszen a rúd még kimerült állapotban is veszélyes a környezetre – írja a Hvg.

A rudakat először legalább 90 napon át hűtik az erőműben egy tóba merítve. Ennyi idő alatt olyan alacsony lesz a hőmérsékletük, mint amit egy 25W-os izzó bocsát ki magából. Az ilyen rudakból nagyjából 200 darab fér el egy nyitott tetejű acélhordóban, amit aztán egy speciális tárolóba, az úgynevezett lombikba tesznek bele.

Ahhoz, hogy ezek valóban biztonságosnak legyenek mondhatók, szigorú szabályoknak kell megfelelniük. A közbizalom nem is volt mindig meg ezek iránt, ezért 1984-ben egy speciális tesztet is végeztek velük, hogy megmutassák: tényleg nincs mitől félni.

Az Operation Smash Hit keretében egy 160 km/h-val robogó vonatot vezettek egy ilyen lombiknak. A tesztet videóra is vették, a látvány pedig önmagáért beszél.

Nuclear Train Flask Collision Test – Operation Smash Hit (1984)

Hereby follows the propaganda: When nuclear fuel is sent from Britain’s nuclear power stations to Sellafield for reprocessing, a simple procedure is used which now has been carried out more than 14,000 times. The fuel rods are first cooled for at least 90 days at power station by immersing them in ponds.

Kapcsolódó cikkek