Újabb lebukás – Nem egyedülálló a szolnoki hálapénzes orvos esete

Hatalmas változást jelentett az egészségügyben két évvel ezelőtt a törvénymódosítás, miszerint hálapénzt adni, elfogadni és kérni is egyformán bűncselekmény, azaz szigorúan tilos. Vannak azonban orvosok, akiknek egy bankjegyekkel teli boríték hatására szelektív lesz a memóriájuk: most Szabolcsban kaptak el egy főorvost és asszisztensét, de Szolnok megyei érintettséghez sem kell sokat kutakodni, fél évvel ezelőtt a Hetényi kórházból vittek el egy osztályvezető főorvost.

Tovább olvasom

Rács mögött marad még egy darabig a dr. Hálapénznek elnevezett szolnoki orvos

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvos ügyében a letartóztatás meghosszabbítását további három hónappal. A Szolnoki Törvényszék végleges döntésével a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a gyanúsított letartóztatását további 3 hónappal meghosszabbította – közölte dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.

Tovább olvasom

A szolnoki polgármester védelmébe vette a magyar egészségügyet

Közel 900 millió forintos támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az átadón Szalay Ferenc polgármester kijelentette, a kórházban – ahonnan egy jeles orvost rendőrök vittek el nemrég – dolgozók egytől-egyig kiváló munkát végeznek. Közben a kardiológiai osztályra vezetőt keresnek.

Tovább olvasom

Több nap után letartóztatásba került a vesztegetés elfogadásával gyanúsítható szolnoki orvos

Nem kerülte el a letartóztatást a hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos, akit a napokban a Hetényi kórházból vittek el a rendőrök. A Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26. napján meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte annak a szolnoki orvosnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével. A törvényszék nem írt szépeket róla. A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, büntetési tételük 5-től…

Tovább olvasom

A járásbíróság úgy ítélte meg, hogy a hálapénzzel gyanúsított orvos nem nehezíti majd a nyomozást

Csak egy éjszakát töltött a közismert, hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos a fogdán, elfogását követően másnap, azaz szerda délután máris szabadlábra került. A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája nem rendelte el.

Tovább olvasom

Azonnali hatállyal elbocsátották a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost a Hetényi kórházból

Kedden délelőtt állítólag bilincsben vitték el a rendőrök azt az orvost a szolnoki Hetényi kórházból, akit hálapénz elfogadásával gyanúsítanak. Az orvosnál a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. Az orvost azonnal kirúgták a kórházból.

Tovább olvasom

Hálapénzt fogadott el egy orvos, őrizetbe vették

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat vesztegetés bűntett gyanúja miatt. A rendőrség a Petz Aladár Egyetemi Kórház egyik főorvosa ellen nyomoz, aki a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt időszakban több betegétől hálapénzt fogadott el – írja a police.hu. A nyomozók a doktort gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd ezt követően a Győri Járásbíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Tovább olvasom