Rács mögött marad még egy darabig a dr. Hálapénznek elnevezett szolnoki orvos

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvos ügyében a letartóztatás meghosszabbítását további három hónappal. A Szolnoki Törvényszék végleges döntésével a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a gyanúsított letartóztatását további 3 hónappal meghosszabbította – közölte dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.

Mint ismert, munkahelyéről, a szolnoki Hetényi kórházból vitték el a közelmúltban azt az osztályvezető főorvost, akit hálapénz elfogadásával gyanúsítanak. A köztiszteletben álló orvos, aki Szolnok díszpolgára, és egyebek mellett egy alapítvány kuratóriumi titkára, állítólag hálapénzt fogadott el, nem is kis tételben, hiszen több millió forintot foglaltak le tőle.

A letartóztatását állítólag Kecskeméten töltő orvost egy hónapon keresztül figyelte a nyomozóhatóság hálapénz elfogadása miatt. Mint később kiderült, az ismert doktor negyvenegyszer fogadott el pénzt a betegeitől, összesen 37 millió forintot csak március 31. és június 20. között. Emellett a rendőrök nagy értékben valutát és ékszereket is találtak a lakásán.

Az orvostól azonnali hatállyal megvált munkaadója, a megyei kórház, helyére azóta már új szakembert kerestek álláshirdetésben.

Mint megírtuk, először a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája nem rendelte el előzetes letartóztatását, és szabadlábon védekezhetett, ám a Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26-án ezt megváltoztatva egy hónapra elrendelte az orvos letartóztatását. 

Most ezt hosszabították meg.

Kapcsolódó cikkek