Azonnali hatállyal elbocsátották a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost a Hetényi kórházból

Megosztás

Kedden délelőtt állítólag bilincsben vitték el a rendőrök azt az orvost a szolnoki Hetényi kórházból, akit hálapénz elfogadásával gyanúsítanak. Az orvosnál a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. Az orvost azonnal kirúgták a kórházból.

Tegnap nagy port kavart az egész megyében az a hírünk, miszerint nyomozók szálltak ki a szolnoki Hetényi kórházba és egy orvost tetten értek az egészségügyi intézményben. Elfogták és előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el.

A gyanúsítás szerint összesen 41 alkalommal fogadott el betegeitől pénzt. Kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le.

Szerkesztőségünk már tegnap megtudta az illető orvos nevét, amit több forrás is megerősített. Rákérdeztünk a rendőrségtől és a Hetényi kórháztól, hogy jól értesültünk-e az illető személy nevéről.

A rendőrség azt közölte még tegnap, hogy:

“Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében, adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni a feltett kérdésekre.”

Ma a Hetényi kórház is válaszolt, amiben dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató azt közölte, hogy:

“A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt. Éppen ezért az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük. A hatóságok munkáját a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk.”

Kapcsolódó cikkek