Sárdobálás és indulat helyett kulturált párbeszéd – interjú Farkas Csongor mezőtúri polgármester-jelölttel

Mezőtúr rendkívül érdekes helyszíne lesz a közelgő önkormányzati választásoknak: bár a 2022-es időközi voksoláson nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP által támogatott Szűcs Dániel, a helyi ellenzéki közösség, a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) lendülete azt mutatja, van mit keresnie a városban a kormánykritikus erőknek is. A TEKE Farkas Csongort indítja, vele interjúztunk.

Tovább olvasom

Lázár János miniszter jött, látott és mindent megígért Mezőtúron is

A múlt héten Mezőtúrra látogatott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A nyilvános beszámolók alapján főképp a Teleki gimnázium felújítása és a Berettyó-projekt volt a célkeresztben. Mindkettő pénzhiány miatt áll parkolópályán. 

Tovább olvasom

A mezőtúri Karapancsev Kristóf nyerte a Sztárban sztár leszek! döntőjét

A Szol24-en folyamatosan követtük, ahogy hétről hétre egyre nagyobb sikereket ért el a TV2 szuperprodukciójában, a Sztárban sztár leszek! című műsorban a mezőtúri Karapancsev Kristóf. Tegnap este az is eldőlt, hogy az „ország legsokoldalúbb előadója” címet a fiatal énekes nyerte el, aki emellett húsz millió forint készpénzzel és egy tíz millió forint értékű autóval gazdagodott.

Tovább olvasom

A Sztárban Sztár leszek! döntőjébe jutott a mezőtúri Karapancsev Kristóf

Már többször beszámoltunk róla, hogy megkérdőjelezhetetlen helye van a legjobbak között a TV2 Sztárban sztár leszek! című produkciójában a rendkívül tehetséges mezőtúri fiatalnak, Karapancsev Kristófnak. Októberben szülővárosában tartott közönségtalálkozót, a show-műsor legutóbbi fordulójában pedig kiderült, hogy a döntőbe jutott.

Tovább olvasom

Halálra gázoltak egy embert Mezőtúron

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délután, sötétedéskor Mezőtúron a Puskin utcán, az Eper utca sarkánál.A balesetben egy személy életét vesztette. A Mezőtúri Rendőrkapitányság munkatársai teljes útzár mellett végezték a helyszínelést.Frissítve 22 óra 24 perc: a helyszínelés véget ért, az érintett útszakaszon szabad a közlekedés, közölte Szűcs Dániel polgármester közösségi oldalán. Forrás és fotó: Szűcs Dániel Facebook

Tovább olvasom

Gusztustalan: hihetetlenül hatalmas szeméthalmot tettek ki Mezőtúron abban reménykedve, hogy elviszik a lomtalanítás során

Hatalmas, gusztustalan szemétkupacot helyeztek ki egy utcasarokra Mezőtúron, ahol a hétvégén lomtalanítás van. A szemétdomb ügyében megtörtént az intézkedés, a feljelentést megteszi az önkormányzat, a hivatal eljár ügyben, a megfelelő büntetés kiszabásával együtt.

Tovább olvasom

Eddig közel 200 facsemetét ültettek Mezőtúron, a babafa program idén is folytatódik

Az előző években a mezőtúri családokkal közösen közel 200 facsemetét ültettek az újszülött gyermekek után Mezőtúron. A hagyományt a következő hetekben a 2022-ben született gyermekek részére ültetett fákkal kívánják folytatni. A kezdeményezés célja, hogy a fák ültetésével szépítsék a környezetet és neveljék környezettudatosságra a gyermekeket.

Tovább olvasom

Huszonöt éves a mezőtúri Napsugár Kultúrkör

Színvonalas jubileumi rendezvénnyel ünnepelte a napokban fennállásának 25. évfordulóját a mezőtúri Napsugár Kultúrkör. A rendezvény számos mezőtúri civil szervezet részvételével zajlott. A közös ünnepi alkalom jól példázta a klubok közötti jó kapcsolatot. A Napsugár Kultúrkör példamutató, aktív tevékenysége már hosszú ideje gazdagítja a város kulturális életét. Az eseményhez és az évfordulóhoz is gratulált Szűcs Dániel polgármester. külön megköszönve a munkát a klub vezetőségének, Rusziné Pannika néninek és Kalóczkai Sándorné Magdikának, akik elkötelezetten és lelkesen vezetik a klubot. Forrás: Szűcs Dániel Facebook

Tovább olvasom