Lázár János miniszter jött, látott és mindent megígért Mezőtúron is

Megosztás

A múlt héten Mezőtúrra látogatott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A nyilvános beszámolók alapján főképp a Teleki gimnázium felújítása és a Berettyó-projekt volt a célkeresztben. Mindkettő pénzhiány miatt áll parkolópályán. 

Az eseményről az ellenzéki Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület is “megemlékezett”. 

Mint írták, szerintük érdekesség, hogy a Berettyó-projekt esetében egy minden bizonnyal soha meg nem valósuló beruházásról egyeztettek hosszasan az öltönyös urak. 

Hozzátették:

“Gondoljunk csak arra, hogy közel két éve dobták be a köztudatba a csilivili látványterveket, de egy kapavágásnak sem vagyunk a közelében sem, ugyanis nincs rá forrás. Forráshiány miatt halasztották el a Teleki gimnázium felújítását is. Különös, hogy amikor ennek híre ment, nem igazán tájékoztatták az embereket, pedig minden egyes apróságból szeretik begyűjteni a lájkokat, ha pozitív hírről van szó.”

Szűcs Dániel polgármester a Mezőtúr Tv-nek adott interjújában lényegében elismerte az ellenzék felvetését, és megerősítésnek is vehető kijelentése, hogy valóban nincs pénz a két fontos beruházásra.

A Berettyóra tervezett látványberuházás, aminek része egy új gyalogoshíd megépítése is, minden engedéllyel rendelkezik, ám nincs rá pénz.

Ugyancsak nincs a Teleki Blanka Gimnázium felújítására sincs. Lázár azt mondta a polgármester szerint, hogy támogatja mindkét beruházást, de ezek csak akkor valósulhatnak meg, ha az ország gazdasága megerősödik, illetve, ha ismét érkeznek majd az Unióból források.

A város honlapja az Aquatúr (Berettyó-projekt) programról azt írta tavaly tavasszal, hogy célegyenesben van a város történetének egyik legnagyobb állami beruházása. 

Számos helyi véleménye szerint nevetséges, hogy nem lehet a rossz utakon közlekedni normálisan autóval, a túri politikusok meg folyóról és mini tavak tervéről beszélgetnek, a hű alattvalók meg eszik ezt a maszlagot.

Lázár Kunszentmártonban is járt, ott sem volt híján ígéretekben.

Képünkön Lázár János az Aquatúr látványképe előtt

Fotó. Szűcs Dániel Facebook

A csillivilli látványberuházás biztosan nem két fillérbe fog kerülni Fotó: mezőtúr.hu

Kapcsolódó cikkek