Az LMP szerint új arcok kellenek, de nemcsak kormánypárti, hanem ellenzéki szinten is

Megosztás

Országos szinten az LMP Szolnokon jelentette be legelőször polgármesterjelöltjét. Ez azt is jelenti, hogy az LMP-nél kiemelt fontosságot tulajdonítanak Szolnokoknak, ahol a 2019-es választáshoz hasonlóan ismét kiemelkedő csata várható az önkormányzati helyekért.

Nemcsak az LMP szintjén volt első ilyen bejelentés, hanem szolnoki szinten is. Eddig ugyanis nem közölte indulását egyik párt képviselője sem. Ungár Péter, az LMP társelnöke kijelentette a sajtótájékoztatón, ahhoz, hogy Magyarországon egy új világ, egy új kormányzat jöhessen létre, ahhoz új embereket kell a legfontosabb pozíciókba megválasztani.

Így az is nagyon fontos, hogy hazánk nagyvárosait ki fogja vezetni. Azt szeretnék, ha Szolnokot Tóth Áron, az LMP megyei elnöke vezetné.

A társelnök hangsúlyozta, Tóth Áron már indult az előválasztáson és csak egyedül, az LMP támogatásával 20 százalékot szerzett. Ez azt mutatja, hogy a szolnokiaknak fontos, hogy Tóth Áronnak milyen elképzelései vannak Szolnokról.

Az LMP úgy gondolja, generációváltásra van szükség, mind az ellenzék, mind a városvezetés részéről. Tehát azok a leszerepelt karakterek, akik részt vettek ebben a városvezetésben, akár ellenzéki, akár kormánypárti részről, vagy több választáson is részt vettek már sikertelenül, nem jó, ha őket jelölik újra és újra és kapják velük ugyanazokat az eredményeket.

Ezért gondolják, hogy Tóth Áron éppen ezért alkalmas lesz szolnoki városvezetőnek.

Tóth Áron azzal kezdte, szemmel látható, hogy a város az utóbbi időben nem fejlődik, hanem nagymértékben pusztul. Ehhez hozzájárult az elmúlt időszak városvezetése. Ezért úgy gondolja, generációváltásra, új szemléletre van szükség a városvezetésben, akik meg tudják szólítani a fiatalokat is. 

Az, hogy mit is szeretnének a szolnokiak, hogy megvalósuljon, offline és online formában is megkérdezi majd a lakosoktól. Ezen mindenki elmondhatja ötleteit, hogy például mi lenne az első és legfontosabb, amit egy új városvezetésnek meg kellene tennie ahhoz, hogy végre jó irányba fejlődjön Szolnok.

Nem ő akarja megmondani ugyanis, hogy mi kell a szolnokiaknak. Azt javasolja, közösen találják ki a választási programot, amivel egy új városvezetést adhatnak Szolnoknak.

Kiemelte, mindenkit szívesen várnak, hogy beálljon mögé, aki ezt az irányvonalat el tudja fogadni. Ismét aláhúzta, generációváltásra van szükség és nem a leszerepelt embereket kell újra pozícióba juttatni.

Ungár Péter lapunk kérdésre, miszerint ez az esemény azt jelenti-e, hogy az ellenzéki jelöltek külön-külön fognak indulni, kifejtette, ez mindössze annyit jelent, ők Tóth Áront javasolják polgármesterjelöltnek.

Részletek a videóban:

Kapcsolódó cikkek