Eddig harminc tonna fenyőfát gyűjtött össze az NHSZ Szolnokon

Megosztás

Nagyjából egy hónapon keresztül gyűjtötte és továbbra is gyűjti a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. (NHSZ) a lebontott, valamint kihelyezett karácsonyfákat. A szolgáltató tájékoztatása szerint az idei évben megközelítőleg harminc tonna fenyőt szállítottak el a városból.

Még január elején írtunk róla, hogy máris elkezdődött az ilyenkor szokásos karácsonyfahajigáló verseny, a megyeszékhelyen is egyre látványosabb lett a kidobott karácsonyfák képe.

„Az első dömping az vízkereszt után volt, ahogy az várható is volt, utána folyamatosan apróbb mennyiségeket gyűjtöttünk össze. Aki esetleg még elmulasztotta volna lebontani a karácsonyfáját, az megteheti” – mondta Molnár Lajos, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársa a Szolnok TV-nek.

Január 8-án kezdtek neki a munkának, de ahogy Molnár említette, az NHSZ a későbbi időpontokban kihelyezett fenyőfákról sem feledkezik meg. A tapasztalat az, hogy a szolnoki lakosok együttműködőek és a szabályoknak megfelelően, dísztől, csomagolástól mentesen helyezik ki a fákat

Az összegyűjtött fenyők a két kétpói hulladéklerakóba kerülnek, ahol komposztolják őket.

Kép:

Kapcsolódó cikkek