Ezért sem kell Szolnokra akkugyár: így szólt be az akkugyártó cég a sóskúti események miatt

Megosztás

Az Andrada szlovén céget kiebrudalták Alsózsolcáról a tavalyi évben a helyiek határozott és egyértelmű fellépésének, ellenállásának köszönhetően. Az akkugyártó azonban nem adja fel, titokban megállapodott a sóskúti polgármesterrel és városvezetéssel. A helyiek nem kérnek belőle.

Ezt a véleményüket pedig igen erőteljesen értésére is adták a cég képviselőinek, illetve a városvezetőknek. Bár utólag egy lakossági “tájékoztató” fórumot szervezett a polgármester és a cég, nem sikerült tervük, hogy egy előre megválogatott közönség előtt tartják meg a tájékoztatót. A helyiek ugyanis tüntetni kezdtek és sikerült bejutniuk az előttük lezárt terembe is.

Ezt követően, a Borsod24 beszámolója szerint a polgármester rendőri segítséggel nyúlcipőt húzott és igyekezett meglépni a helyszínről, gyakorlatilag elmenekült. Időközben azonban szóbeli atrocitások érték és mindenki azt kérte, hogy “takarodjon” a város éléről. Most az Andrada adott ki közleményt a tegnapi incidensről és elképesztő, mennyire másként tálalják az eseményeket. A szerkesztőséghez eljuttatott közleményüket változtatás nélkül közöljük.

“Tüntetők törtek be a sóskúti lakossági fórumra, és megakadályozták a polgármestert, a helyi közösséget és az Andrada-t a tájékoztató megtartásában

A sóskúti lakosokkal való békés párbeszédet lehetetlenné tették a településen kívülről érkező tüntetők, akik betörtek a helyi iskola tornatermében tartott lakossági fórumra kedd este. A polgármestert, a helyi önkormányzat képviselőit, valamint az Andrada képviselőit több atrocitás érte, és nem tudták megtartani tájékoztatójukat Sóskút békés helyi lakosai számára.

Közel száz sóskúti lakos békésen várta a helyi önkormányzat által szervezett lakossági fórum kezdetét, amikor a településen kívülről érkező fenyegető tüntetők a bejárati ajtót betörve ellepték az előadótermet.

A polgármester, a helyi önkormányzat és az Andrada képviselői ennek folytán nem tudták megtartani a lakossági tájékoztatót.

A normális, érvelő párbeszéd nyilvánvalóan lehetetlenné vált a mai napon. A kívülről importált fenyegető csoportoknak, amelyeket szűk politikai érdekcsoportok támogatnak, és megpróbálnak félelmet kelteni, semmi keresnivalójuk nincs a településünkön. Az Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni, de ezek a fenyegető csoportok ezt ma lehetetlenné tették. Döntésünk kizárólag szakmai alapú lesz és nem befolyásolják az ilyen fenyegetések” – mondta König Ferenc, Sóskút polgármestere. Mind a község, mind az Andrada képviselői továbbra is nyitottak a békés párbeszédre” – írta az Andrada

Igen, ez lenne a demokrácia lényege, de nem előre regisztrációra kényszerített, gondosan megválogatott közönséggel. Az ügynek egészen biztosan nincs még vége itt. Szolnokon megígérte a polgármester, hogy nem épül akkugyár, csak remélni tudjuk, hogy valóban tartja az ígéretét. Akinek van gödi, komáromi ismerőse, még inkább tudja, mi forog kockán. Érzik ezt Sóskúton és környékén is, ezért ellenzik annyira a cég érkezését.

Kapcsolódó cikkek