Ittasan elaludt a buszon, majd ébredéskor kedve támadt buszt vezetni a jászberényi férfinek

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a jászberényi férfivel szemben, aki ittasan elaludt egy buszon, majd mikor felébredt, kedve támadt buszt vezetni.

A vádirat szerint a férfi április 26-án, a délutáni órákban utasként tartózkodott egy Szolnokra közlekedő helyközi autóbuszjáraton, amelyen ittassága miatt elaludt.

Az autóbusszal annak sofőrje 18 óra után leparkolt Szolnokon, a busztársaság telephelyén, majd a busz ajtaját becsukta, de nem zárta be, az indítókulcsot pedig a gyújtáskapcsolóban hagyva a telephelyről hazaindult.

Az ittas férfi a buszban maradt, és amikor később felébredt, az autóbuszt a benne lévő indítókulccsal elindította, és azzal először a busztársaság telephelyének udvarán közlekedett. Ekkor nekihajtott a társaság tulajdonában lévő, a telephelyen parkoló tartálykocsinak, melynek következtében az autóbusz és a tartálykocsi is megrongálódott.

Az autóbusz vezetésére jogosító engedéllyel nem rendelkező férfi ezt követően súlyos fokú ittas állapotban a telephelyről kihajtott a városba, és Szolnok lakott területén közlekedett, amikor a buszsofőr – akinek a telep biztonsági őre jelezte a történteket – a saját személygépkocsijával az autóbusz után ment, megelőzte azt, így a férfi az autóbusszal megállt.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, továbbá pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség)

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek