Varga Mihály zavartnak minősítette Hadházy Ákost a négymilliárd forintos karcagi Sámándob kapcsán

Megosztás

A hamarosan kezdődő kivitelezői átadás-átvétel előtt, a karcagi Sámándob külső világításának műszaki próbáját is megtartották a napokban az esti órákban. 

A próba fő célja volt, hogy a beszerelt világítótestek megfelelően működnek-e, szükséges-e azon további beállításokat végrehajtani, mielőtt átadnák azokat.Ennek megfelelően több beállítást, fényt és fényerőt is bemutattak.
A fénypróbát érdeklődők megtekinthették az építmény körüli park területéről. 

A Sámándobbal kapcsolatban a karcagi Varga Mihály pénzügyminiszter odaszúrt Hadházy Ákos független képviselőnek.

Mint a fideszes miniszter írta:

“Tudják, van az a zavart politikus, aki szerint sose készül el semmilyen beruházás… Erre is azt mondta: Csak rozsdás vasak vannak. Vagy mégsem?

Hamarosan átadják az újjáépített művet

(Karcag, Sámándob, új közösségi épület, egy barnamezős terület rendbetételével.)”

És egy fotót mellékelt a szöveghez. Ezen jól látszik, hogy a Sámándob előtti kis tóban éppen hogy csak van víz.

Arról korábban írtunk, hogy a ligetnek nevezett parkos területen meg fák alig vannak.

A Sámándob újjáépítése legalább közel 4 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Tervezője, a szolnoki Sárkány Sándor be is perelte az épületrészek hanyag tárolásáért a karcagi önkormányzatot.

Az átlátszó.hu azt írta az épülettel kapcsolatban, hogy a Sámándobot 2015-ben Olaszországban állították fel először. Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy az olaszok lesznek olyan kedvesek és megszabadítják a magyarok adófizetőket a vaskupactól. Azonban a magyar kormány úgy döntött, hogy hazahozza a pavilont, és kihasználja a varázserejét, például hogy több milliárd forint közpénzt képes hipp-hopp eltüntetni.

Kapcsolódó cikkek