Egy árnyék nélküli játszótértől reméli a fideszes képviselő a népességfogyás megállítását Karcagon

Megosztás

Jelentősen csökkent egyes területeken a népesség száma a legutóbbi népszámlálás adatai szerint hazánkban. A keleti országrészből szinte menekülnek az emberek. Ehhez képest meglepő, és már-már groteszk, ahogy a fideszesek még mindig biztatják/áltatják magukat, hogy lesznek még itt szebb adatok is.

“Közös célunk, hogy olyan város legyen Karcag, ahonnan a fiatalok nem elmennek, hanem ahol örömmel maradnak, ahová örömmel költöznek vissza felnőtt korukban. Hajrá, Karcag!” – írta közösségi oldalán F. Kovács Sándor. A fideszes országgyűlési képviselő annak kapcsán jegyezte ezt meg, hogy a hét végén átadtak egy hatalmas játszóteret az épülő Sámándob szomszédságában. Az Erzsébet-ligetben zajló beruházásokat történelmi léptékű fejlesztéseknek nevezte Karcag életében.

A játszótér tényleg szép és tartalmas, talán egyetlen hiába, hogy alig van, ami árnyékot adjon a kisgyerekeknek és szüleiknek. Így aztán meglehetősen sivárnak, pusztaságnak tűnik az egész terület.

Egy hozzászóló meg is jegyezte, hogy: “Kérem uram, hozza nyilílvánosságra, hányan laktak 20 éve és az azóta bekövetkezett demográfiai változásokat. Köszönöm! A többi csak mellébeszélés…”

Nos, a fellelhető adatok szerint Karcag lakosságának száma igazából soha nem volt egetverő. 1941-ben volt a csúcson, akkor 25 ezer 422-en laktak a városban. Ma már a 20 ezret sem éri el a számuk.

A 2011-es számláláshoz képest 9,9 százalékkal laknak kevesebben 2022-ben a városban. Márpedig 2011-ben a számuk 20 ezer 632 volt. Ehhez képest tehát ma közel 10 százalékkal kevesebben élnek a városban. Ez bizony nagyjából 18 ezres népességszámot feltételez.

A város népessége 1980 óta egyfolytában csökken. Abban az évben még 24 ezer 272-en éltek a városban.

A városban utoljára 130 éve, 1890-ben laktak olyan kevesen, mint most. Akkor a népesség száma 18 ezer 197 volt.

Hogy ez a játszótér hány embert fog a városban tartani, a legközelebbi népszámláláson kiderül.

Forrás: F. Kovács Sándor Facebook, nepesseg.com és ksh.hu

Mire ezek a husángok árnyékot adnak…

Fotó: F. Kovács Sándor Facebook

Kapcsolódó cikkek