A szerencsés kisorsoltak bejárhatják az épülő Sámándobot Karcagon, ahol átadják a liget nélküli parkot is

Megosztás

Nyitott közösségi terek kialakítására nyert el főleg uniós pénzből több mint 60 millió forintot Karcag és a nyitottság megvalósítása annyira jól sikerült, hogy a megvalósult játszótéren szinte nulla árnyék van. Nagy élmény lesz itt gyereket hintáztatni mondjuk már a jövő héten, 34 fokban.

Szombaton átadják Karcagon az Erzsébet-ligeti játszóteret és parkot. Mondjuk a területről készült drónfelvételen nyoma sincs ligetnek, de ez legalább nem nyírségi lombkoronasétány

Ahogyan arról Szepesi Tibor polgármester beszámolt, talán a kambodzsai vörös khmerek mintájára, amikor is a városlakókat kizavarták a földekre dolgozni, itt Karcagon a a polgármesteri hivatal dolgozói közül jó néhányan – csapatépítő munka keretében – az átadásra váró park területrendezési feladatait végezték el. Annyiban jobb volt a helyzet a kambodzsainál, hogy ez a munka önkéntes volt.

A polgármester lelkesen meg is köszönte a munkát – természetesen azokét is, akik az önkormányzat zavartalan működése érdekében maradtak a hivatalban –, amellyel hozzájárultak, hogy még szebbé tegyék a parkot, az új játszóteret és környezetét.

Hogy miért nekik kellett terepet rendezni, nem tudni, talán a takarékosság miatt, ami manapság rá is fér Karcagra, hiszen éppen most vontak meg tőlük egy jelentős támogatást.

Amúgy a park és a liget szomszédságában épül újjá több milliárdból a volt milánói világkiállításra épített Sámándob, ami egy szolnoki művész, Sárkány Sándor ötlete nyomán valósult meg.

Talán ő volt az ihletője Szepesi Tibor abbéli bejegyzésének is, miszerint az átadásra kerülő parkban egy úgynevezett fűszerkert is kialakításra került. A sok között kapott helyet egy fűszernövény, mely neki a személyes kedvence: a tárkony, azaz sárkányfű.

A szombat másban is nagy nap lesz, mivel a Sámándobot bejárják azok a szerencsések, akik erre a programra jelentkeztek és kisorsolták őket huszadmagukkal. Ők közösen tekinthetik meg a készülő beruházást.

Forrás: Szepesi Tibor Facebook

Kapcsolódó cikkek